BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Süreyya'dan şölen çağrısı

BDP milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı protestoları ile ilgili Cumhurbaşkanı Gül ile görüştü. Önder, "Direnişçi arkadaşlara selam ediyorum, kutluyorum. Bundan sonrası şölene dönüşsün'

Abone ol

Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini protesto edenlere karşı polisin müdahalesinin ardından başlayan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen BDP milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la da görüşen Önder görüşmelerle ilgili şunları söyledi:

"Olay bir hukuk ihlaline karşı çıkışla başladı. Demokratik süreçlere katılmama ve her türlü itirazı şiddetle bastırma olayı bu noktalar getirdi.

Nüfusun yüzde 70’i genç olan bir ülkede siz itirazlara alan açmak yerine onlara şiddet uygulamak ancak itiraz edenlerin çoğalmasına yol açar.

Demokratik süreçler bir türlü devreye girmemişti. Bugün gördüğüm süreçte devlete nezdinde de bu anlayışın oluşmaya başladığını gördüm.

Zehirli gaz kullanımıyla ilgili idari soruşturmaları başlattıklarını söyledi. Salt polisle değil bu mekanizmada yanlışı olan herkesin soruşturulacağını söyledi.

Buradan direnişçi arkadaşlara selam ediyorum, kutluyorum. Bu ülkedeki basından tutun da herkesin kendine dersler çıkaracağı büyüklükte bir olay olmuştur. Bundan sonrası şölene dönüşmelidir. Bu ülkede önemli bir mihenk taşı noktasıdır."