BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.487,89
HABER /  MEDYA

Sırrı Süreyya'dan NTV'de korsan eylem!

AK Parti'nin seçim beyannamesinde baskıda düştüğü açıklanan çözüm süreci bölümünü HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e soran NTV muhabiri, Önder'den eleştirili bir yanıt aldı.

Abone ol

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kendisine canlı yayında soru soran NTV muhabirine, kanalın yayın politikasını eleştirerek yanıt verdi.

Muhabirin, çözüm süreciyle ilgili sorusuna, “Ayrıntılarına gerek yok bütün halkların hafızasında Dolmabahçe’de okuduğumuz metin… O metnin gayet genişlemiş bir şekilde içini doldurarak biraz daha detaylandırılmış olarak seçim beyannamesinde dile getirilecek” diyen Önder, sözlerinin devamında medyanın yayın politikasını eleştirdi:

‘CANLI YAYINDAYKEN KORSAN BİR ŞEY SÖYLEYEYİM’

“Hazır NTV’yi yakalamışken NTV biraz fazlaca iktidarın kapsama alanı girdi. Hazır da canlı yayındayken korsan bir şey söyleyeyim. Kimse o Başbakan’ın karşısına geçip soruyorlar orada gazeteciler var adam diyorlar çözüm süreci ne oldu? Suya düştü! Su ne oldu? İnek içti! İnek ne oldu? Dağa kaçtı! Dağ ne oldu? Yandı bitti kül oldu!

‘YANLI YAYINA GEZİ’DE TEPKİYİ GÖRDÜNÜZ’

Arkadaşlar buradan ana akım medyaya sesleniyorum. Bakın siz yanlı yayın yaptığınız zaman Gezi direnişinde ne hale geldi halkın tepkisi gördünüz. İtibarınız kalmadı.

‘PARAYI BULMUŞSUNUZ BULACAĞINIZ KADAR’

Para yerine girsin parayı bulmuşsunuz bulacağınız kadar... Biraz itibara insan onuruna çalışın diyorum. Bunu derken de emekçileri tenzih ederek söylüyorum.”

MUHABİR'DEN ÇARPICI YANIT

NTV muhabiri de bu açıklamalar sonrasında “Ben de bir emekçi olarak en azından şunları söyleyebilirim; Bildiğim kadarı ile o soru cevap kısmında en azından kurumumuzun bir temsilcisi yoktu en azından” yanıtı verdi.