BIST 9.634
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.475,89
HABER /  GÜNCEL

Sırrı Süreyya'dan AK Parti grubuna şok sözler!

Sırrı Süreyya Önder, TBMM'deki gerilim sonrası AK Parti grubuna sert uyarıda bulunarak, “Hiçbir vekilimize şiddet amaçlı bir kılıç mesafesinden fazla yaklaşmayın, pişman olursunuz” diye seslendi.

Abone ol

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dün gece Meclis Genel Kurulu’nda HDP grubuna ve kadın vekillere saldıran AK Parti grubuna sert uyarıda bulunarak, “Hiçbir vekilimize şiddet amaçlı bir kılıç mesafesinden fazla yaklaşmayın, pişman olursunuz” diye seslendi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün gece HDP ile AK Parti arasındaki gerilim bugün de devam etti. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’i dün gece kürsü önünden itekleyerek saldırıda bulunarak ve HDP grubuna yönelik “İnsan yüzümle konuşuyorum, terörist yüzümle değil! Sokakta yaptığınızı gelip burada uyguluyorsunuz” dediği iddia edilen, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a sert yanıt HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den geldi.

Söz alan Önder AK Parti grubuna seslenerek şu uyarılarda bulundu: “Bir, Sayın Elitaş, bizim çocukları öne sürdüğümüzü ve terörist olduğumuzu söyledi. Bir, Sayın Elitaş gelecek, grubumuzdan kamusal alanda özür dileyecek. “Dilemeli.” demiyorum, bakın “Dileyecek.” İki, kendisinin Bakanı, Başbakanı, Cumhurbaşkanı onun bu değerlendirmesini taşımıyor olsa gerek, biz gittiğimiz her yerde terörist olarak değil seçkin, saygın, demokrat halk temsilcileri olarak muamele görüyoruz. Bu sözü bize değil, Başbakanına sorsun ‘Sen bu teröristlerle niye görüşüyorsun?’ diye. Ona göre de haysiyetli bir tavır belirlemesini diliyoruz. Üç, çocuklara kimin ne yaptığını, kendi Başbakanının ‘Birinci gün polis burada hiçbir şey kullanmadı’ deyip ikinci gün polis kurşunuyla katledilen çocuklarımızın hesabını bir önce kendi vicdanında versin. Son olarak, bir daha hiçbir vekiliniz, başta kadın arkadaşlarımız olmak üzere -bu bir erkek egemen söylem değildir, bu bir yoldaşlık söylemidir, bizim de müktesebatımızı en iyi siz bilirsiniz- hiçbir vekilimize şiddet amaçlı bir kılıç mesafesinden fazla yaklaşmayın, pişman olursunuz.”