BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  DÜNYA

Sırrı Süreyya CHP'ye göz kırpttı

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, yerel seçimlerde HDP'nin CHP'ye ittifak yapacağı yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

CHP-HDP seçim ittifakı haberleri ile ilgili bir açıklama yapan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, ortak aday için 'ilkeler'i öne sürmelerinin nedeni olarak geçmişte yapılan ittifak deneyimlerini gösterdi.

DİHA'ya açıklamalar yapan Önder, 'HDP'nin kuruluş amacına ve Kürt siyasal hareketinin, bu konuda geliştirdiği siyaset biçimlerine bakıldığında' kamuoyuna yansıyan şekli ile 'HDP ile CHP ittifakı var mı?' gibi tartışmaların içinde olamayacaklarını belirtti.

İKTİDARI ALMAK DEĞİL İLKELİ OLMAK ÖNEMLİ

Önder, 'Tam da seçimlerin bu tür kavramlar üzerinde tartışılmaması gerektiğini göstere göstere bugünlere gelmişiz' dedi. Ancak seçimlerde ittifaklar meselesine kapalı olmadıklarının altını çizen Önder, siyasi geleneklerinde bu tür ittifakların örneklerinin olduğunu hatırlattı. Yapılacak ittifakın iktidarı alma sonucu doğursa dahi kendileri için önemli olanın iktidarı almak değil ilkeleri olduğunu dile getiren Önder, 'Tarihten çıkardığımız derslere bakılırsa yapılacaksa bir ittifak ilkesel olmalıdır' diye konuştu. İttifaka ilişkin henüz net bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çeken Önder, ittifak tartışmalarına da kapalı olmadıklarını kaydetti. HDP'li vekil, ilkesellikten kast ettiklerinin ise yapılacak ittifakta bulunan siyasal yapıların dönüştürücü bir etkiye sahip olabilmesi olduğunu belirtti.

CHP HANGİ PARTİLERLE İTTİFAK YAPACAK? TIKLAYIN

16343.jpg