BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Sakık'tan CHP'ye ağır tepki!

Birgül Ayman Güler'in meclis kürsüsünde söylediği sözler büyük tartışma yarattı. BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık bu sözlerin CHP'nin içerisinde hep var olduğunu söyledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." sözleri AKP ve BDP cephesinden büyük tepki alıyor. Bu sözlerin yeni olmadığını belirten Sırrı Sakık İnternethaber'e konuştu.

KÜRTLERİN KAVGASI BU NOKTADA

"Asıl sorun da burada. Kürtleri kendileriyle eşit görmüyorlar. Kürtlerin de kavgası da bu noktadadır. Dünkü meclis konuşmasında CHP'lilerin her konuşması, ayrımcı ve ırkçıydı. Faşizm kokuyordu, ırkçılık kokuyordu. Bir halkın diline bu kadar düşmanca bir tavır içerisinde olduklarına hayret ediyorum. Daha önce de CHP buna benzer şeyleri çok dillendirdi. Mesela, daha önceki genel başkanları da, iktidar partisine anayasa değişikliği için, "Ya kurtuluş savaşı yapar, yeni bir devlet kurarsınız ya da ihtilal yaparsınız idamı göze alırsınız o zaman anayasayı değiştirirsiniz" diyordu. Dün sözcüleri de aynen bunu söyledi aslında. 

İSMET PAŞA RAHAT UYUYORDUR

"İsmet Paşa'nın 1920'lerdeki ruh hali neyse aynı o şekilde davranıyorlar. Eminim ki İsmet Paşa mezarında rahat uyuyordur, çünkü bıraktığı miras aynen duruyor. Ulusalcı anlayışa sahip olan CHP'nin aktörlerinin her tarafından, şiddet ve inkar akıyordu. Bu politikalar çıkmaz politikalardır. Geçmişte bunların hepsi denendi. Bundan sonra ağızlarına sosyal demokrat söylemi falan almasınlar, kendilerine yeni bir isim bulsunlar. Kürtler de zaten uzun zamndır bu anlayışla mücadele ediyor, uzlaşı dönemlerinde hep böyle davrandılar."

ANADİLDE EĞİTİM MECLİSE GELDİĞİNDE SİLAHLA BASARLAR

"CHP böyle dönemlerde hep tankıyla tüfeğiyle arkasında yargıyla bir yere mevzilenmiş olarak hep kuşatmaya çalışıyordu bugün de aynı politikayı sürdürüyorlar.Ana dilde savunmaya bu kadar tepki gösterenler, yarın anadilde eğitim konusu meclise geldiğinde MHP ve CHP silahlanarak parlamentoyu basarlar. Biz onları bilmeyiz, nerelerden geldiler bilemeyiz, bu coğrafyayı vatan edindiler buna kimsenin bir itirazı yok ama biz bu coğrafyanın kadim halkıyız. Biz bu topraklarda tarihi birlikte yazdık. Onlar nereden geldi bilmiyorum ama biz bu toprakların sahibiyiz. Bu toraklarda er geç özgürlük hayat bulacak, reddi inkar iflas edecek."

HİTLER'İN RUHUNA FATİHA OKUTUYORLAR

"İyi ki de onlar çıkıp gerçek kimliklerini ortaya koyuyorlar ve bizim işimizi kolaylaştırıyorlar. Hitlerin ruhuna fatiha okutuyorlar."