BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Sakık'tan barış mesajı

BDP Ahlat İlçe Örgütü tarafından halkla buluşma toplantısı düzenlendi. Sırrı Sakık toplantıda barış mesajları verdi.

Abone ol

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık yaptığı konuşmada barış mesajları verdi. Sakık, bütün halkların hukukunu savunduklarını belirterek, "Burada yaşayan Türk kardeşimizin de hukukunu savunuyoruz. Ama Türklerin Kürtlere tepeden bakma politikalarını artık kabul etmiyoruz. Onun için diyoruz ki; siz birlik oluşturun. Gün birlik günüdür, gün barış masasında güçlü olma günüdür" dedi.

Selçuklu Çarşısı Meydanı’nda düzenlenen toplantıya BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Muş Milletvekilleri Demir Çelik, Sırrı Sakık, BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken konuşmacı olarak katıldı. Seçim otobüsü üzerinde yapılan konuşmalarda çözüm süreci değerlendirildi.

'DİRENE DİRENE ZULÜM KALELERİNİ YIKTIK'

Yaklaşık 300 kişinin toplandığı alanda konuşan Muş Miletvekili Sakık, Kürt'lerin direne direne zülüm kalalerini yıktıklarını söyledi. Sakık şöyle konuştu:

Kim derdi ki burada Abdullah Öcalan’ın posteri önünde miting yapacağız. Kim derdi ki Kürtlerin ulusal renkleriyle burada miting yapacağız. Kürtler direne direne zulüm kalelerini yerle bir ettiler. Şimdi bakın Bağdat’taki zulüm kalesi yerle bir oldu. Güney Kürdistan’da Kürtler kendi adlarına orada söz ve karar sahibidirler, yönetiyorlar. Şam'da zulüm kalesi yıkıldı. Suriye’deki Kürtlerin konumu açık ve net ortada. Yakında kendilerini yönetecekler, bundan hepimiz büyük bir mutluluk duyacağız. Aynı gelişme şu anda Ankara’da da var. Artık geçmişin politikalarının para etmediğini Ankara gördü. Şimdi Kürtlerle müzakerenin, diyaloğun yollarını arıyorlar ve biz de bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz."

'BÜTÜN HALKLARIN HUKUKUNU SAVUNUYORUZ'

Çözüm sürecine de değinen Sakık, bu coğrafyada Kürtler ve Türklerin dışında da toplu halkların yaşadığını kaydederek şöyle konuştu:

"Süryani'si yaşıyor, Türkmen'i yaşıyor, Çerkez'i yaşıyor, Laz'ı yaşıyor, Gürcü'sü, Abaza'sı yaşıyor, Ermeni'si, Yahudi'si yaşıyor. Biz bütün halkların hukunu savunuyoruz. Burada yaşayan Türk kardeşimizin de hukukunu savunuyoruz. Ama Türklerin Kürtlere tepeden bakma politikalarını artık kabul etmiyoruz. Onun için diyoruz ki siz birlik oluşturun. Gün birlik günüdür, gün barış masasında güçlü olma günüdür."