BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Sakık PKK'yı öyle bir anlattı ki

TBMM Genel Kurul çalışmaları sırasında BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın PKK iddiası polemik konusu oldu.

Abone ol

BDP'li Sakık'ın "El vicdan. PKK'nın uyuşturucu ile mücadele ettiği bütün dünyada biliniyor. Avrupa'da aileler bu konuda minnettarlıklarını ifade ediyorlar" sözleri Meclis'te tartışmalara neden oldu.

Genel Kurul'da, CHP'nin Çorum olaylarıyla ilgili verdiği araştırma önergesinin bugüne ele alınması önerisi görüşüldü.

BDP grubu adına söz alan Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Mısır'da darbe olduğunu, bazı şahsiyetlerin postal seslerinden devrim yaratmaya çalıştığını söyledi. Sakık, "Askeri darbeden devrim yaratılır mı? Biz, dünyanın neresinde olursa olsun, amasız lakinsiz şekilde darbecilere karşıyız. Her darbeci alkçaktır. Ülkemizde de yapanlar alçaktır"dedi.

Barış görüşmeleri sürerken, karakol yapılamayacağını; köy korucu kadrosu tahsis edilemeyeceğini; havadan kontrollerin yapılamayacağını öne süren Sakık, "Başbakan iki kelimeyle 'barış görüşmeleri devam ederken karakol yapımları asla olmayacak' dese ülkedeki iklim değişir" diye konuştu.

AVRUPA'DA AİLELER PKK'YA MİNNETTAR

Lice'deki olayların uyuşturucuyla bağlantısının kurulduğunu belirten Sakık, "El vicdan. PKK'nın uyuşturucu ile mücadele ettiği bütün dünyada biliniyor. Avrupa'da aileler bu konuda minnettarlıklarını ifade ediyorlar. Bu konuda bir bağlantı bulursanız ben milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım. İftira ve yalanlarla bu iş yürümez" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, yerinden söz alarak, "Bir terör örgütünü burada övmek hiçbir milletvekiline yakışan bir hareket değildir, terör örgütünü övenleri şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK'nın uyuşturucu, insan ticareti yaptığıyla ilgili hükümler olduğunu belirterek, "PKK'yı Meclis kürsüsünden kimse aklamaya kalkmasın" dedi.

Sırrı Sakık'ın "PKK'nın benim övgülerime ihtiyacı yok. PKK siyasi bir harekettir" sözleri milletvekillerinin tepkisine yol açtı.

pkk.20130705102224.jpg