BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.435,14
HABER /  GÜNCEL

Şırnak ve Batman'da askere PKK saldırısı

Şırnak'ta Damlarcı Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü üyeleri tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Batman'da sivil polis aracına PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Saldırıda 2 polis memuru yaralandı.

Abone ol

ŞIRNAK 'ın Güçlükonak İlçesi'nde Küpeli ile Kilise dağları arasında bulunan Damlarca Üs Bölgesi'ne bugün sabah saatlerinde PKK'lı teröristler roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi.

Askerlerin de anında karşılık vermesiyle birlikte çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar dağlık alanlara kaçarken, çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor. Atak ve Kobra tipi helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı.

https://www.internethaber.com/images/other/s%CC%A7irnak-ve-vanda-pkk-saldirisi-tsk-operasyon-bas%CC%A7latti.jpg

BATMAN'DA POLİS ARACI TARANDI: 2 POLİS MEMURU YARALI

Batman'da PKK'lılar sivil polis ekibine ateş açtı, 1 komiser ile 1 polis yaralandı.

Kentin, Hasankeyf yolu üzerinde bulunan Dolum Caddesi üzerinde görev yapan sivil polislerin bulunduğu otomobile saat 15.45 sıralarında PKK'lıların otomatik silahlarla ateş açtı. Harekat halindeki otomobilde bulunan Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli komiser ile polis yaralandı.
batman-ve-şirnakta-askere-pkk-saldirisi.jpg
Henüz kimlikleri açıklanmayan yaralılardan Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, komiserin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Güvenlik güçleri saldırının ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

batman-ve-şirnakta-askere-pkk-saldirisi.20150901172020.jpg

IĞDIR'DA SALDIRI: 1 POLİS ŞEHİT

IĞDIR'ın Karakoyunlu ilçe merkezinde PKK'lı teröristler, "Orada şüpheli 2 kişi var" diye haber yollayarak çağırdıkları polis memurunu kaleşnikof marka otomatik tüfekle tarayarak şehit ettiler.

Iğdır'ın Karakoyun ilçesinde durumundan şüphelendiği ve bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu belirlenen 2 kişiyi gözaltına almak isteyen polis memuru, açılan ateş sonucu şehit oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN HAİN PUSU

Teröristlerin şehir merkezinde bir pastanede poğaça yediği ve bu sırada olayın yaşandığı öğrenildi.Alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki bir pastanede PKK'lı 2 teröristin bulunduğu ihbarı üzerine işletmeye giden polis memuru Olgun Kurbanoğlu, şüphelileri gözaltına almak istedi. PKK üyelerine 'teslim ol' çağrısı üzerine çıkan çatışmada polis memuru Olgun Kurbanoğlu ile 1 terörist yaralandı. Kurbanoğlu, kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybetti.

Ağır yaralanan ve çevredeki vatandaşlarca otomobille Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan Kurbanoğlu müdahaleye rağmen şehit oldu. Polis memuru Kurbanoğlu'nun Karslı olduğu öğrenildi.

KAÇAN 2 TERÖRİST İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Olayın ardından kaçan 1'i yaralı 2 teröristin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada, saldırının ardından Iğdır Valisi Davut Haner ve Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı.igdir-terorist.jpg

KAPATILAN TUNCELİ-ERZİNCAN YOLU TEKRAR AÇILDI

TUNCELİ Valiliği kararıyla 3 gün süreyle geçici olarak sivil araçların geçişine kapatılan Tunceli-Erzincan ve Ovacık karayolları, bu sabah saatlerinden itibaren tekrar trafiğe açıldı.

Tunceli Valiliği, 29 Ağustos cumartesi günü saat 17.00'den itibaren kapatılan karayollarının bu sabah saatlerinden itibaren sivil araçların geçişine açıldığı, halkın can ve mal güvenliği için her türlü önlemin alınmaya devam edeceği belirtildi.

şirnakta-pkk-saldirisi-tsk-operasyon-başlatti.jpg