BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
HABER /  DÜNYA

Şırnak’ı zirvesi onlara kaldı

Çözüm süreci ile birlikte Şırnak’taki Namaz Dağı’nda yamaç paraşütü sporuna başlayan ve dernek açan genç sporcular, destek olunması halinde ...

Abone ol

Çözüm süreci ile birlikte Şırnak’taki Namaz Dağı’nda yamaç paraşütü sporuna başlayan ve dernek açan genç sporcular, destek olunması halinde Cudi ve Gabar dağlarında da yamaç paraşütü sporunu festival havasında yaygınlaştırabileceklerini söyledi.
Şırnak Doğa Sporları ve Havacılık Derneği, çözüm süreci ile birlikte şehirde oluşan olumlu havayı yamaç paraşütü yaparak pekiştirdi. Dernek başkanı Osman Oral, üyeleri ile birlikte hafta sonları Namaz Dağı’na gelerek, burada yamaç paraşütü yaptıklarını söyledi. Derneğin kurucu üyelerinden Fahrettin Atak ise, Mayıs 2012’de, Siirt Üniversitesi havacılık kulübü ile kendilerinin başlattığı yamaç paraşütü etkinliklerinin olduğunu dile getirdi. Amaçlarının Siirt’te yamaç paraşütünü öğrenip bu sporu Şırnak’ta yaygın bir hale getirmek olduğunu ifade eden Atak, "Malumunuz barış sürecinin iyiye gitmesiyle birlikte buralarda artık havalar elverişli hale geldi. Eskiden helikopterlerin uçtuğu yerlerde, şu an yamaç paraşütü yapıyoruz. Bizim burada tek bir sıkıntımız var, biz burada yalnız kalıyoruz gerekli yerlerden de destek almaya çalışıyoruz. Şu an Siirt’te bize eğitim veren Türk Hava Kurumu Başkanlığı’na ve ayrıca Türk milli sporcumuz Durali Karaca’ya ayrıca özel bir hastanede çalışan ve gerçekten maddi ve manevi her türlü desteği veren Taşkın Tuna Özkılıç hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Bize destek verildiği zaman, burada biz dört arkadaş uçmaktayız. İki tane kanadımız var bir tanesini de Siirt’ten emanet olarak aldık. Eğer bize destek verilirse burada daha fazla kanat sayısı ile daha güzel işler yapabilecek seviyedeyiz. İlk etapta bizim yapmak istediğimiz bir şey var. Artık buralarda bir şeylerin değiştiğini ve gerçekten değiştiğini göstermeye çalışıyoruz. Bunun için de gerekli kurumların, iş adamlarımızın bize her türlü desteği vermelerini istiyoruz. Güzel bir çıkış ve iniş yaptık. Her türlü hava sporuna buralar müsait, hem dernek olarak da bizim amacımız Şırnak’ta farklı aktivitelerin yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz" dedi.
Sporcu Şükrü Atak da, "2013 yılında Siirt’te paraşüt kursunda bulundum. Bizler yamaç paraşütünü Şırnak’ta bahar aylarında yaptık. Barış sürecine girdiğimizden beri ben ve arkadaşlarımla birlikte yapıyoruz. Barış sürecine girdiğimizden beri sürekli arayış içinde olduk. Gabar’da, Cudi’de uçuşlar planlamak istiyoruz. Ama şu an kısıtlı imkanlar sebebiyle yapamıyoruz. Gerekli yerlerden bize destek vermelerini istiyoruz. Biz bu işi Şırnak’ta üç kişi olarak yapıyoruz, daha da ilerlemesini istiyoruz yamaç paraşütünün. Eğer bize destek verilirse Cudi ve Gabar dağlarında festival ve şenlikler bünyesinde, yamaç paraşütünü düzenleyeceğiz" diye konuştu.
(İHA)