BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  GÜNCEL

Şırnak son dakika kötü haber şehitler var

ŞIRNAK'da el yapımı mayın patladı. Son dakika haberlerine göre, 2 asker şehit oldu. Türkiye Şırnak'dan gelen bu son dakika haberle bir kez daha sarsıldı.

Abone ol

ŞIRNAK 'dan gelen son dakika haberlere göre 2 asker şehit oldu 1 köy korucusu ile 1 asker yaralandı. Askerlerin yol güvenliği aldığı sırada yola döşenen mayının patladığı ve hemen ardından da PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırdığı öğrenildi.

Türkiye Suruç patlamasıyla başlayan süreçte arka arkaya acı haberler alıyor. Günün kötü haberi de Şırnak'tan geldi. Son dakika haberlere göre Şırnak-Uludere yolu üzerinde bulunan Araköy mevkiinde askerlere saldırı düzenlendi.

şirnak-son-dakika-kötü-haber-şehitler-var.jpg
2 ASKER ŞEHİT OLDU
Şırnak merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde, terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı.

Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki uzman çavuş ve 1 eri şehit etti, bir er ve köy korucusunu da yaraladı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın askeri araca yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerin isimleri belli oldu.

Saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesi nüfusuna, şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın ise Diyarbakır'ın Hani ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Saldırıda yaralanan Jandarma Er Kadir Akpınar'ın Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu ancak İstanbul'da ikamet ettiği, korucu Hasan Akyol'un ise Araköy köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

DAĞ TAŞ DİDİK DİDİK EDİLİYOR
Çatışma sonrası dağlık alana kaçan PKK'lı teröristlere karşı, hava destekli operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araçlar ve eğitimli askerler, kaçan teröristlerin izini sürerken, yerli yapım Atak helikopterleri de ilk kez bölgede bu operasyonda kullanılmaya başlandı.

Cudi Dağı ve Besta Bölgesi'nin kesiştiği noktadaki dağlık alan, havadan ve karadan didik didik aranırken, teröristlerin kaçış güzergahındaki derin vadiler ve ormanlık alanlar abluka altına alındı.

ŞEHİDİN HABERİ GİTTİ ANNESİ : CİĞERİM YANDI
PKK pususunda uzman çavuş 36 yaşındaki Mehmet Acar'ın şehit olduğu haberi, memleketi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ne ateş düşürdü. Acı haberi alan anne Yeter Acar, 'Ciğerim yandı' diye feryat edip baygınlık geçirdi.

şirnak-şehit-mehmet-acar.jpgKadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Alaaddin Eşsiz, acı haberi vermek için Cemalpaşa Mahallesi'nde oturan şehit uzman çavuş Mehmet Acar'ın annesi Yeter Acar'ın evine geldi. Acı haberi alan Yeter Acar baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan acılı anne, 'Ciğerim yandı' diye ağıtlar yakarken, ambulansla Kadirli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

ARKADAŞINDAN 3 GÜN SONRA KENDİSİ ŞEHİT OLDUmehmet-acar.jpg

Şehit Acar'ın sosyal medya Facebook'taki en son paylaşımı ise kendisi gibi uzman çavuş olan hemşerisi ve arkadaşı Ali Gökçe'nin Kars'ın Kağızman İlçesi'nde teröristlerce yola döşenen mayına basması sonucu şehit olması haberi olmuş.

Gökçe'nin fotoğrafını 1 Ağustos'ta Facebook sayfasında 'Mekanın cennet olsun' kardeşim' yazarak paylaşan Acar, 3 gün sonra arkadaşı gibi yol kontrolünde PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit oldu.

ekran-resmi-2015-08-04-13.39.12.png2 ÇOCUĞU VARDI
Acar ailesinin 5 çocuğundan biri olan Acar'ın babasının yaklaşık 10 yıl önce vefat ettiği belirtildi. Ev kadını Elif'le evli, 12 yaşında Efe, 6 yaşında Göksu adında 2 çocuk babası şehit uzman çavuş Mehmet Acar'ın cenazesi, yarın Kadirli'de düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.

GENELKURMAY'DAN ŞIRNAK AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler ile köy korucularına yönelik saldırı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, " Saldırı sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ile bir Jandarma Erimiz şehit olmuş, bir Jandarma Erbaşımız ve bir Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;
-"04 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.23'te Şırnak / Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın / EYP Arama Timine Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından EYP'li saldırı düzenlenmiş, müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ile bir Jandarma Erimiz şehit olmuş, bir Jandarma Erbaşımız ve bir Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

HAKKARİ YÜKSEKOVA EMNİYETİ'NE SALDIRI

Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, motosikletli 2 terör örgütü mensubu tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Saldırıya emniyet güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine ilçe merkezinde çatışma çıktı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmada can kaybının yaşanmadığı, roket mermisinin isabet ettiği binada hasar oluştuğu belirtildi. Olayın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için ilçe genelinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada, ilçe merkezinde yaşanan çatışma nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazı esnaf da kepenk kapattı.