BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Şırnak şehidinin paylaşımı yürek buktu!

Şırnak'ta teröristler tarafından yapılan hain saldırıda 2 askerimiz şehit oldu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar'ın Facebook paylaşımı ise yürek buktu.

Abone ol

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen havanlı saldırıda 2 asker şehit oldu, bir korucu, 8 asker ile 6 polis yaralandı. Saldırının ardından başlatılan operasyonda 34 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK, önceki gece saat 23.00 sıralarında Beytüşşebap İlçe Jandarma Komando Komutanlığı, Ayvalık Tabur Komutanlığı ve Taşarası Jandarma Karakolu’na saldırdı. Teröristler dün 05.40’ta da saldırılarını sürdürdü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Ayvalık ve Taşarası karakolları ile polis karakoluna havan, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İlçe merkezindeki polis karakoluna yapılan saldırıda 6 polis yaralandı. Ayvalık Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıda ise Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar şehit oldu, 3 asker ile 1 köy korucusu yaralandı. Taşarası Karakolu Kontik Tepe’deki üs bölgesine düzenlenen saldırıda ise Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt şehit oldu, 5 asker yaralandı.

34 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yaralanan güvenlik güçleri, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na ait helikopterlerle Şırnak'taki Asker Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Beytüşşebap’taki saldırının ardından geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Teröristlerin geçiş güzergâhlarının bombalandığı operasyona helikopterler de destek verdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 34 teröristin etkisiz hale getirildi. 

 

KURBANI KALDI

Beytüşşebap’taki hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar’ın (23) acı haberiyle, Adana’nın Saimbeyli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Metanetini korumaya çalışan baba Bayram Çakar, oğluyla en son bayramın ilk günü konuştuğunu belirterek, “Daha önce bana ‘Baba benim adıma kurban al, kes ve dağıt’ demişti. Kurbanını kestik ama dağıtmak nasip olmadı. Bir Ali’m vardı şehit oldu. Evde 2 oğlum ve 1 kızım var. Bu devlet için biz de şehit olmaya hazırız” dedi. Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt’un Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki baba ocağında da yas var.

 

ŞEHİT ALİ'NİN MESAJI YÜREKLERİ YAKTI!

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar’ın Facebook’taki bir paylaşımı dikkat çekti. Çakar paylaşımı ile sıcak havalardan dert yananlara sitem etmiş.

31542917.jpg