BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  GÜNCEL

Şırnak karıştı! SON DAKİKA

Silopi'de DEDAŞ binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, olaylar büyüyerek ilçe merkezine sıçradı

Abone ol

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde elektrik kesintilerini protesto etmek için Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

Barikatlarla yolları kapatan göstericiler gaz bombası ve tazyikli su ile dağıtıldı.

49360_27897_04072014182522_0.jpg


SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENDİLER


Silopi'de geçen Pazartesi günü elektrik kesintilerini protesto etmek için DEDAŞ binasının ateşe verilmesinin ardından, bugün de bir grup, elektrik kesintisi ve voltaj düşüklüğünü protesto etti. Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar Sanat Sokağı'nda toplandıktan sonra DEDAŞ'ı sloganlarla protesto etti. Daha sonra Ulusararası İpek Yolu'na çıkar protestocular, yaklaşık 3 kilometre mesafedeki DEDAŞ arıza binasına doğru yürüyüşe geçti.

POLİSTEN BİBER GAZLI MÜDAHALE

Yol üzerinde önlem alan polis, DEDAŞ binasına 20 metre kala protestocuların önünü keserek, dağılmalarını istedi. Yol üzerinde lastik yakıp yolu kapatan protestocular, polis engelini aşmak isteyince, güvenlik güçleri gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar sırasında DEDAŞ binasının camları kırılırken, polis protestocuları dağıttı.

İLÇE MERKEZİ DE KARIŞTI 

Dağılan protestocular daha sonra ilçe merkezinde bir araya gelerek, Yeşiltepe, Cudi mahalleleri ile İpek Yolu üzerinde barikatlar kurarak yolları kapattı. Polis, gruplara TOMA'larla tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale edip dağıttı. Yollardaki barikatlar kaldırılırken, polis ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Protestocular ile polis arasındaki olaylar mahalle aralarında bir süre devam etti.