BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,86
ALTIN 2.485,33
HABER /  GÜNCEL

Şırnak Cizre'de son durum şehit haberi geldi

ŞIRNAK Cizre'de bölücü terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu. Cizre'de 14 Aralık'tan bu yana yapılan operasyonlarda 517 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Şırnak'ın 14 Aralık'tan itibaren sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu.

Cizre'de hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor. Mahallede güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar sürerken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

ŞIRNAK CİZRE'DE SON DURUM NE?

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik 14 Aralık'ta başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu", büyük ölçüde tamamlandı. Güvenlik güçlerince 517 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanmış 631 barikat kaldırıldı, 222 çukur kapatıldı, kontrol edilen 14 bin 414 evden bazılarında tuzaklanan bin 155 patlayıcı etkisiz hale getirildi.