BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  GÜNCEL

Şırnak Cizre'de 2 şehit TSK'dan flaş açıklama

ŞIRNAK'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi ve 1 asker şehit oldu.

Abone ol

ŞIRNAK'ın 14 Aralık'ta hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar devam ederken, dün düzenlenen saldırıda 1 özel harekat polisi şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Yaralı polis memurları Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İlçede gece boyunca Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Bugün öğlen saatlerinde yaşanan çatışma da ise 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Askerlerin durumuyla ilgili TSK'dan açıklama geldi.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan özel harekat polisi Erol Aktürk'ün Manisa'daki evine ateş düştü.

Şehidin Manisa'nın Yunus Emre ilçesi Güzelyurt mahallesi TOKİ1 konutlarındaki evine Türk bayrağı asıldı. Aktürk’ün evinde yas hakimken, cenazesinin önce Manisa’daki evine ardından baba ocağı İzmir’e götürüleceği öğrenildi.

Şehidin eşi Şule Aktürk, eşini, çocukları Rümeysa (17), Tuğba (13) ve Mehmet Akif Aktürk (8) de yeni yıla babalarını kaybetmenin acısıyla girdi. Manisa Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Biriminde 6 yıldır görevli olan Erol Aktürk’ün 20 yıllık polis olduğu, daha öncede Bingöl, Irak'ın kuzeyi, Batman ve Şanlıurfa’da görev yaptığı öğrenildi. Şehit Aktürk’ün cenazesinin bugün Manisa’daki evine getirilip helallik alındıktan sonra İzmir’e götürüleceği, yarın (Cumartesi) Bornova’da öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra polis şehitliğine defnedileceği bildirildi.

Öte yandan şehidin evinde Yunus Emre Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, bir ambulans da hazır bekletiliyor. Ayrıca şehidin evinde din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunurken, şehadet haberini alan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti.

2016’ya dakikalar kala PKK terörist örgütü tarafından şehit edilen polis Erol Aktürk, geride gözü yaşlı eş ve üç yetim bıraktı. 

TSK'DAN ŞEHİT VE OPERASYON AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan çatışmaya ilişkin açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"01 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, saat 12.00’de Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırı sonucunda biri ağır olmak üzere beş kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, ağır yaralanan kahraman silah arkadaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı silah arkadaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmayıp tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 CİZRE'DE 173 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonlarda, 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 173 olduğu kaydedildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda dört av tüfeği, bir tabanca ve 600 kilo amonyum nitrat ele geçirildiği vurgulandı, yedi el yapımı patlayıcının imha edildiği, 55 barikatın kaldırıldığı ve 11 hendeğin kapatıldığı bildirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, yedi barikatın kaldırıldığı kaydedildi, Batman'da yapılan arazi araması esnasında tespit edilen bir mağarada, iki kalaşnikof piyade tüfeği, dört şarjör ve 96 fişeğin ele geçirildiği belirtildi.

Mardin ve Hakkari İl Jandarma Komutanlıkları tarafından terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen altı şahsın gözaltına alındığı ifade edildi.