BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,24
HABER /  GÜNCEL

Şırnak Beytüşşebap'ta PKK saldırısı 2 asker şehit!

ŞIRNAK Beytüşşebap ve Mardin Nusaybin'de PKK roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda; 1'i korucu, 9 asker yaralandı. 2 asker şehit oldu...

Abone ol

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırılarda 2 asker şehit oldu. TSK'nın açıklamasına göre, biri korucu 9 asker yaralandı. Operasyonda 34 terörist öldürüldü. Gelen bilgilere göre şehit askerlerden birinin kimliği açıklandı. Hain saldırıda, 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar şehit oldu.

TSK'nın açıklaması şöyle...

"Şırnak'ta Güvenlik Güçlerine 24 Eylül 2015 saat 23.00'da ve 25 Eylül 2015 saat 05.40'ta iki saldırı düzenlenmiştir. Her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında iki Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri Geçici köy korucusu olmak üzere dokuz Kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır.

Terörist saldırısına maruz kalan birliklerimiz tarafından derhal karşılık verilerek teröristlere önemli ölçüde zayiat verdirilmiştir. Bilahare insansız hava aracı, hava kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar toplam 34 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir."

EŞ ZAMANLI SALDIRI DÜZENLEDİLER

Edinilen bilgilere göre, teröristler tarafından Beytüşşebap ve Nusaybin ilçelerinde güvenlik güçlerine yönelik saldırılar düzenlendi. Teröristler, Beytüşşebap'ta İlçe Jandarma Komando Komutanlığı, Ayvalık Jandarma Tabur Komutanlığı ve Taşarası Jandarma Karakolu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saat 22.50 sıralarında gerçekleştirilen saldırılarda 4 asker yaralandı.

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şırnak'ta Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar’ın acı haberiyle, Adana’nın Saimbeyli İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Saimbeyli’nin İslam Mahallesi’nde oturan şehidin babası Bayram ile annesi Kadem Çakar’a acı haberi sabah saatlerinde askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehit olduğu haberle yıkılan ailesi ve yakınlarını askeri yetkililer teselli etmeye çalışırken, fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

AİLESİ DAHA DÜN KONUŞMUŞ...

Enver, Enes ve Elife Feyza adında 3 kardeşi bulunan Uzman Çavuş Ali Çakar’ın şehit olduğunu öğrenen yakınları ve komşuları da eve akın edip dev Türk bayrağı astı. Metanetini korumaya çalışan baba Bayram Çakar, "Bir Ali’m gitti, gerekirse bir Ali daha yetiştiririm" dedi. Oğluyla en son bayramın ilk günü konuştuğunu belirten baba Çakar, "Dün sabah aradı, bayramlaştık. ’Baba biraz uyuyup nöbete gideceğim’ dedi. Ben de ’Oğlum kendinize dikkat edin, Allah’a emanet olun’ dedikten sonra telefonu kapattı. Daha önce bana ’Baba benim adıma kurban al, kes ve dağıt’ demişti. Kurbanını kestik ama dağıtmak nasip olmadı" diye konuştu.

"GÜNEŞİN ALTINDA TERÖRİST PEŞİNDEYİZ"

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar’ın Facebook’taki bir paylaşımı ise dikkat çekti. Çakar, "Hava sıcak diye söylenip durmayın. 40 derece güneşin altında arazide terörist peşindeki asker ne yapsın?" paylaşımı ile sıcak havalardan dert yananlara sitem etmiş.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Nusaybin ilçesinde ise, bir grup terörist tarafından Gurin Karakolu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Burada da 1'i subay, 2 asker yaralandı. Her iki ilçede de saldırıların ardından çatışma çıktı. Silah sesleri ile yankılanan bölgelerde çatışmalar sürüyor.

OVACIK'A İNTERNET SALDIRISI!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, fiberoptik kablolar PKK'lılar tarafından kesilince, ilçedeki sabit ve mobil telefonlar ile internet hatları devre dışı kaldı. 

Tunceli'nin Ovacık ilçesine giden yeraltı fiberoptik iletişim kabloları terör örgütü PKK'lılar tarafından kesilmesi nedeniyle ilçedeki sabit ve mobil telefonlar ile internet hatları devre dışı kaldı. Ovacık'a şuanda dışarıdan ulaşılamıyor.

ÇELİK KAPLAMALI FİBEROPTİK KABLOLARINI KESTİLER

Tunceli'deki Telekom yetkililerinin verdiği bilgiye göre, öğle saatlerinden itibaren ilçeye giden çelik kaplamalı fiberoptik kablonun Munzur Vadisi içinde Aşağı Toruloba Köyü civarında terör örgütü PKK'lılar tarafından kesildiği tespit edildi. Olay, yapılan ölçüm sonrası belirlenirken, güvenlik ve bölgeye gidişin olmaması nedeniyle tamiratın yapılamadığı öğrenildi. İletişim hatlarının kesilmesi nedeniyle alarm durumuna geçen güvenlik birimleri, olası bir eyleme karşı uyarıldı.