BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  DÜNYA

Şirince'de yürekler ağza geldi

21 Aralık kehanetini ciddiye alıp Şirince'ye akın eden turistler kıyamet öncesi büyük korku yaşadı.

Abone ol

Maya Takvimi'ne göre kıyametin tarihi 21 Aralık 2012'ydi. Kurtuluş adresi ise Şirince'ydi. Ancak şirin köy, önce yağmurla gerildi. Geceyi aydınlatan şimşekler, herkesin yüreğine indi. Yabancı turistler gökyüzünü yaran şimşeklerle kabus dolu bir gece yaşadı.

Milattan Önce yaşayan Maya Uygarlığı, kıyamet tarihini miras bıraktı. "Ey insanoğlu 21 Aralık 2012'de kıyamet kopacak" diye taşlara yazdı. Zaman su gibi aktı. Ve beklenen gün geldi çattı. Kıyamet küresel, ama kurtuluş tek noktadaydı. Biyonerji uzmanları "İzmir'in Şirince ilçesi kıyametten etkilenmeyecek" deyince dünya buraya aktı.

Şirince'de yaşananları şöyle aktarıyor;

BU DA SAAT 03:45 KABUSU

Köydeki pansiyonlarda yer kalmadı, yöre halkı da "Acep ne olacak 21 Aralık'ta" deyip beklemeye başladı. İşte o ana sayılı saatler kala, bölgeyi heyecan sardı. Zira önceki gece Şirince'de küçük bir tufan yaşandı. Saat 03:45'te şimşekler çaktı. Gece, gündüz misali aydınlandı. Kıyamet günü bir geminin ineceği sanılan Maden Dağı'na ise yıldırımlar düştü.

SABAHA KADAR SÜRDÜ

Bardaktan boşalırcasına bir yağmur yağdı. Bu sırada Şirince'de bulunan herkesin ödü patladı. Bazı vatandaşlar sokaklara fırladı. Turistler ise kaldıkları konakların bodrumlarına kaçtı. Herkes birbirine bakarak "Kıyamet erken mi koptu" diye sordu. Bu gerilim sabaha kadar sürdü. Uykusuz geçen gecenin sonunda ise Şirince sessizliğe büründü.

MADEN DAĞI YILDIRIMA KARIŞTI...

Maya Uygarlığı'na göre Şirince'nin sırrı, sırtını dayadığı Maden Dağı'nda gizliydi. Peki tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Şirince'deki dağın gizemi neydi. Buna göre Mayalar'ı simgeleyen M şeklindeki Maden Dağı, 21 Aralık'ta ayakta kalacak. Nuh Tufanı'nda bu tepeye oturan gemi, tekrar ortaya çıkacak. Gemiye binenler de kıyametten kurtulacak.

21 ARALIK KIYAMET DOMATESİ

Kıyamet korkusu, Şirince'de tavan yaptı. Küresel gerilim, çarşıya pazara da yansıdı. Şirince'ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesi bile kıyametten nasibini aldı. Dün kurulan pazar da bunun en iyi kanıtıydı. Pazarcılar, "Kıyamet kampanyası" yapıp fiyatları indirdi. "Kıyamet domatesinin" kilosu 1 TL'ye kadar düştü. "Kıyamet marulu" da bu kampanyadan nasibini gördü. Turistleri bilmeyiz ama bölge halkı bundan memnundu...

* Pazarcılar "Ne olur ne olmaz" diye 21 Aralık öncesi stokları tüketmeye başladı. Bu nedenle fiyatlar, yarı yarıya indi. İstanbul'da kilosu 3.5, 4 TL'yi bulan ıspanak, Selçuk'ta 2 TL'yi gördü.

İSTANBUL'DAN GELENLER DE VAR

Kıyamet söylentileri, yol yaptı. İstanbul'dan bir grup, dün soluğu Şirince'de aldı. Dört iş arkadaşından oluşan grup, "Ünlüleri ve kıyameti görmeye geldik" dedi. Bazı arkadaşlarının da yolda olduğunu söyledi.

KIYAMET-İ ŞİRİNCE BESTESİ

Şirinceli Müzik Grubu Arteks, Kıyamet-i Şirince isimli bir şarkı besteledi. Söz ve müziğini Metin Cihangir ile Tolga Mert'in yazdığı şarkıya bir de klip çekildi.

Mayalar'ın kıyamet dalgasına gurbetçiler de katıldı. Almanya'da yaşayan Aydın Akgün adlı gurbetçi valizini toplayıp Şirince'ye koştu. "Maksat hem tatil hem de kıyamet heyecanı" diye konuştu.

DÜNYA MEDYASI GELDİ

Şirince'ye ulusal ve uluslararası basından çok sayıda gazeteci gitti. Onlardan biri de ABD'nin ünlü basın kuruluşu Wall Street Journal gazetesinin temsilcisi Joe Parkinson'du. Parkinson, "Şirince halkı çok iyi hazırlanmış" diye konuştu.


21 ARALIK İMANA ZARAR VERİYOR
DİĞER SAYFADA[PAGE]
21 ARALIK İMANA ZARAR VERİYOR

İzmir İl Müftüsü İlyas Öztürk, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde kıyametin kopacağı ve Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün bundan etkilenmeyeceği söylentileri için, "Kıyamet saatiyle, günüyle ilgili söylenenlerin hepsi tamamen hurafeden, batıl inançlardan ibarettir." dedi.

Bir müslümanın şüphe duyarak Şirince'ye gitmesinin imanı açısından tehlikeli olduğunu vurgulayan Öztürk, "İmanda şüphe olmaz. Şüphe duyarak böyle bir şeye gidiyorsa Allah korusun batıl bir inanç, kişinin imanına da zarar verir. Kişiyi dinden imandan bile edebilir. 'Kıyamet acaba kopar mı? Orada kurtulurum.' düşüncesiyle gidilmez." uyarısında bulundu.

HZ. MUHAMMED'İN CEVABI

Son günlerde kıyametin kopacağı ve dünyada iki yerin etkilenmeyeceği şeklindeki hurafelerin sık sık dillendirildiğine dikkat çeken İl Müftüsü Öztürk, müslümanları ayet ve hadislerle ikaz etti. Hz. Muhammed (SAV)'in yanına gelen beyaz elbiseli, tertemiz kıyafetli, siyah saçlı bir kişinin, "İman nedir, İslâm nedir, ihsan nedir ya Rasulallah?" diye sorduktan sonra kıyametin ne zaman kopacağını da sorduğunu anlatan Öztürk, bu kişiye Hz. Peygamber'in, "Sorulan, sorandan daha bilgili değirdir." cevabını verdiğini aktardı.

Allah'ın, kıyametin ne zaman olacağını Hz. Peygamber'e bile bildirmediğine dikkat çekerek, "Bununla ilgili pek çok ayet ve hadis vardır. Bunlardan anlıyoruz ki Yüce Rabbimiz, kıyametin saatini, gününü, zamanını hiçbir kuluna, iki cihan güneşi Hz. Peygamberimiz (SAV)'e dahi bildirmemiştir. Bunun için kıyamet saatiyle, günüyle ilgili söylenenlerin hepsi tamamen hurafeden, batıl inançlardan ibarettir." şeklinde konuştu.

KIYAMET İÇİN NE HAIZRLIĞIN VAR

Müslüman bir insanın bu tür söylentilere kesinlikle itibar etmemesi gerektiğini belirten İlyas Öztürk, Hz. Muhammed (SAV)'in, kıyametin ne zaman kopacağını soranlara, "Kıyamet için ne hazırlığın var?" diye cevap verdiğini anlattı.Son zamanlardaki kıyamet söylentilerinin gerçekdışı olduğunu ifade eden İl Müftüsü Öztürk, şunları kaydetti:

"Böyle bir şey yanlıştır. Hele hele sağlam iman sahibi bir müslümanın buna itibar etmemesi gerekir. Doğrudur, kıyamet kopacaktır ama onun zamanını ancak Yüce Rabbimiz bilir. Dünyanın milyonlarca yıl ifade edilen o ömrü içinde kıyametin ne zaman olacağını hiç kimse bileme."

GÜNEŞ BATIDAN DOĞMADIKÇA KIYAMET KOPMAZ

İman sahibi insanların bu tür hurafe ve batıl şeylere inanmamasını isteyen Öztürk, imanda şüphe olmadığının altını çizdi. Müslümanların küçük bir şüpheyle de olsa Şirince'ye gitmesinin iman açısından risk oluşturduğu uyarısında bulunarak, "Allah korusun, batıl bir inanç kişinin imanına zarar verir. Kişiyi dinden imandan bile edebilir. Kaldı ki İslâm inancında, kıyametin kopuşuyla ilgili ayet ve hadisler var. Kıyamet koptuğu zaman yıldızlar toplanacak, dağlar birbirine girecek, denizler kaynayacak. Koptuğu zaman dünyanı sonu olacaktır. Dünyanın bir iki noktası kalacak diye bir şey İslâm inancında yok. Şüpheyle iman birarada olmaz."Televizyon ve gazetelerde Şirince ile ilgili haberlerin sık sık yer almasının ardından Alo Fetva hattına bun soranlar olduğunu aktaran İlyas Öztürk, onlara İslâm'da böyle bir şeyin olmayacağını, sağlam iman sahibi insanların bunu asla düşünmeyeceğini söylediklerini belirtti. Kıyamet kopmadan birtakım küçük alametlerin gerçekleşmesi gerektiğini de vurgulayarak, "O alametler şu anda olabilir. Bir de büyük alametleri var. Sevgili Peygamberimiz, bunlardan birisi olarak, 'Güneş batıdan doğmadıkça kıyamet kopmaz.' diyor. Müslümanların özellikle buna dikkat etmesi gerekir." diye konuştu.

21 ARALIK İÇİN MÜSLÜM GÜNDÜZ'ÜN
AÇIKLAMASI
[PAGE]
21 ARALIK MÜSLÜM GÜNDÜZ AÇIKLAMASI

Aczimendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, yönetmen Gani Rüzgar Şavata’nın “Qüfür” filminin yayına girmeden durdurulması için savcılığa başvurdu.

Basın mensuplarının 28 Şubat soruşturmasına ilişkin sorularını da yanıtlayan Gündüz, “Darbe bizi, biz de darbeyi kullandık” derken, Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağına ilişkin iddialara ise “Vaktim olsa gülerdim” dedi.

MÜSLÜMANLIĞA HAKARET EDİYOR

Avukat ve cemaatinden bazı üyelerle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Gündüz, müşteki sıfatıyla savcılığa ifade verdi. Gani Rüzgar Şavata’nın yönetmenliğini yaptığı “Qüfür” filminin kendilerine ve Müslümanlığa hakaret içerdiğini iddia eden Gündüz, filmin yayınlanmasının durdurulmasını istedi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gündüz, “Gani Rüzgar Şavata diye bir zat varmış. Bizi çağrıştıran bir film yaptığını duyduk. O filmin durdurulması için geldik. O film bize hakaret ediyor. Yapmadığımız şeylerle bizi itham ediyor. En mühimi ise İslam’ı küçültücü şeyler gösteriyor, şikayetçi olduk. Hem bizim hem İslamiyet hakkında iftira var, alay ediliyor” dedi.

VAKTİM OLSA 21 ARALIK'A GÜLERDİM

Gündüz, Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağına ilişkin söylentilerle ilgili soru üzerine ise gülümseyerek, “Vaktim olsa biraz gülerdim. Bunlar boş şeyler” diye konuştu.

DARBE BİZİ KULLANDI BİZ DARBEYİ

Basın mensuplarının “28 Şubat soruşturması sürecinin sivil boyutu hakkında neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Gündüz, “Esasen sivil boyutuyla ilgili geç kalındı. Bana göre o süreçte askeri tetikleyen sivil oldu. Aslında 28 Şubat’ı yaşayan herkes biliyor ki o işi askerden çok sivil, sivilden çok asker yaptı. Siviller hakkındaki tahkikat gecikmiş sayılır” şeklinde konuştu.

“Anladığım manadaki bir adaletin tahakkuk edeceğine inanmıyorum” diyen Gündüz, “Bizim nizamımız gelmedikçe müdahillik için başvurmayız” dedi. Gündüz, 28 Şubat sürecine ilişkin sorulan sorular üzerine şunları söyledi:

Darbe kendine göre bizi kullandı, biz kendimize göre darbeyi kullandık. Bugün memlekette güzel bir süreç varsa 28 Şubat’ın neticesidir. 28 Şubat olmasa bugün bir AK Parti olmazdı. Milli eğitimde Kur’an-ı Kerim dersi olmazdı. 28 Şubat şer için yapıldı ama Cenabı Hak bunu hayra çevirdi. Onun için şikayetçi olma durumum olmaz.”

BASININ DOLDURUŞUNA GELECEK ASKER YOK

Bundan sonra böyle bir sürecin yaşanacağına inanmadığını belirten Gündüz, “Artık basının dolduruşuna gelecek bir asker ya da basına baskı yapacak bir askeri güç bulunmuyor” diye konuştu.

Gündüz’ün avukatı Bülent Demir ise, “Gani Rüzgar Şavata ve ekibinin tüm İslam alemine hakaret ve iftira içeren filminin durdurulması için savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

KIYAMET KOPMASIN DİYE YÜRÜDÜLER

[PAGE]KIYAMET KOPMASIN DİYE YÜRÜDÜLER

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da üniversiteli bir grup öğrenci, 21 Aralıkta Maya takvimine göre kıyametin kopacağı iddialarını "kıyamet gününe karşı mücadele" adlı eylemleriyle protesto etti.

Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde bir araya gelerek, 21 Aralıkta kıyametin kopacağı iddialarına karşı eylem yapma kararı alan bir grup üniversite öğrencisi, Saraybosna'daki BBI İş Merkezi önünde toplandı. "Kıyamet gününe karşı mücadele" şeklinde pankart açan öğrenciler, 21 Aralıkta kıyametin kopacağı şeklindeki iddiaları esprili dille protesto etti.

İDDİALARLA DALGA GEÇTİLER

Protestoyu organize eden Riyad Prelyeviç, düzenledikleri eylemle, kıyametin kopacağı şeklindeki iddilarla "dalga geçmek" istediklerini söyledi.

"Bugün burada, bazı insanların ve özellikle Amerikalıların fikirleriyle dalga geçmek için toplandık" diyen Prelyeviç, 21 Aralık'ta kıyametin kopacağına dair hiçbir ihtimalin bulunmadığını söyledi.