BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Sırbistan'dan Sırp keskin nişancı açıklaması

Sırbistan, Güneydoğu'da PKK'nın kiraladığı idida edilen Sırp keskin nişancı haberleri sonrası yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçiliği, terör örgütü PKK’ya dönük operasyonlar sırasında Sırbistan vatandaşı bir keskin nişancının yakalandığına ilişkin haberler üzerine Türk makamlarından resmi bilgi istedi.

Davutoğlu, dün yaptığı açıklamada operasyonların devam ettiği bölgelerde birçok yabancı keskin nişancı tespit edildiğini söylemişti.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada, Türk medyasında PKK terör örgütünün Sırp keskin nişancılar kiraladığına ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi:

SIRBİSTAN ŞİDDETLE KARŞI ÇIKMAKTADIR

“Sırbistan Cumhuriyeti, vatandaşlarının 3. ülkelerdeki silahlı çatışmalara muhtemel katılımlarına şiddetle karşı çıkmaktadır. Sırbistan Cumhuriyet Ulusal Meclisi, bu tür faaliyetlere katılımı ağır biçimde cezalandıran bir yasayı geçirmiştir. Bu hususu dikkate alarak, iddiaların hiçbir şekilde Sırbistan Cumhuriyeti ve kurumlarının resmi politika ya da uygulamalarıyla ilişkilendirilmemesi gerekmektedir.”

YABANCI KESKİN NİŞANCI TESPİT EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Suudi Arabistan ziyaretinde gazetecilere yaptığı flaş açıklama bugün gazetelerin manşetine taşındı:

"Silopi bitti, Sur ve Cizre de neredeyse bitti. Sona doğru yaklaştıkça terör olaylarını organize eden çekirdek kadroya yaklaşıyorsunuz. Burada bir çok yabancı keskin nişancı da tespit edildi. Bunların hedefi de Türkiye'yi karıştırmak. Bütün şehirler temizleninceye, bu silahların tümü yakalanıncaya kadar bu mücadele sürecek."