BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Sırbistan başbakanı'na son dakika saldırı Davutoğlu da orada!

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'e son dakika saldırısı gerçekleşti. Davutoğlu'nun da katıldığı Srebrenitsa Katliamı'nın 20'nci yıldönümü anmasında, Vuviç, öfkeli bir grubun taşlı ve şişeli saldırısına uğradı.

Abone ol

Srebrenitsa Soykırımı'nın 20'nci yıldönümü anma törenlerinde Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic saldırıya uğradı. Törene katılan bir grup, Başbakan Vucic'e taşlar ve şişeler fırlattı.

Reuters'ın haberinde, Vucic'in olayın ardından tören alanını terk edip etmediğinin kesin olmadığı belirtildi. Haberde Sırp Başbakan'ın beraberindeki heyetin mezarlığın eteklerinde bulunduğu tepedeki araçlarına doğru koşarak kaçtıklarının görüldüğü ifade edildi.

DAVUTOĞLU DA O TÖRENDE!

Vuciç törenden birkaç gün önce yaptığı açıklamada, "Barışmaya ve diğer halkların kurbanları önünde başımızı eğmeye hazır olduğumuzu göstermenin zamanıdır. Bu yüzden Sırp hükümeti oybirliğiyle, başbakan olarak benim 11 Temmuz'da Sırbistan Cumhuriyeti'ni Srebrenitsa'da temsil etmeme karar vermiştir" demişti.

sirbistan-basbakanina-son-dakika-saldiri-davutoglu-da-orada!1.jpg

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybeden kurbanlar için düzenlenen cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

sirbistan-basbakanina-son-dakika-saldiri-davutoglu-da-orada.jpg