BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.427,93
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sıradan insanların sıradışı öyküleri

Sayım Çınar yazdığı insan öyküleriyle dikkat çeken bir isimle, Rezan Özger’le söyleşti. Rezan Özger Şimdi Bu Aşk mı adlı kitabında sıradan insanların öykülerini anlatıyor.

Abone ol

Rezan Özger’in “Şimdi Bu Aşk mı?” adlı kitabındaki hikâyeler, hayatın akışı içinde kendi gerçek hayallerine zaman ayıramamış insanların pişmanlıklarından ve kırgınlıklarından söz ediyor.

Yazarın resim ve edebiyata yönelmesinin de benzer bir hikâyesi var. Lise yıllarından itibaren edebiyata ve resme merakı olan yazar; bu hayalleri için ailesinden yeterli desteği göremediği için hukuk fakültesinin yolunu tutmuş ve sonrasında da uzun yıllar avukatlık yapmış. Sanata olan ilgisi hobi değil de tutku boyutunda olduğu için, avukatlık mesleğini bırakıp resim ve edebiyatı hayatının merkezine taşımış.

say5.20140916141444.jpgRezan Özger yazdığı hikâyeleriyle okurlarına, hayatın değişen mevsimleri karşısında insanın ne kadar kırılgan ve kadar az zamanı olduğu hatırlatıyor.

Rezan Özger’in kitabındaki hikâyeler, hayatın akışı içinde kendi gerçek hayallerine zaman ayıramamış insanların pişmanlıklarından ve kırgınlıklarından söz ediyor.

Edebiyat, günlük hayatın keşmekeşi içerisinde bize kısa bir mola imkânı sunar. Kısa öyküler, uzun soluklu bir molaya zamanı olmayanlar için can simidi gibidir. Hayata ve insanlara dair öyküleriyle Rezan Özger kısa bir öykü molası için tercih edilebilir.

Resimleriyle çok sayıda sergiye katılmış olan Rezan Özger, hikâye türündeki çalışmalarını “Şimdi Bu Aşk Mı?” adlı ilk kitabıyla okurların ilgisine sundu. Yirmi dört hikâyenin yer aldığı kitap, Cinius Yayınlarından çıktı.

Kitabın künyesi

Kitap adı: Şimdi Bu Aşk mı?

Yazar: Rezan Özger

Yayınevi: Cinius Yayınları,

Basım tarihi: Temmuz 2014, 173 sayfa