BIST 9.765
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,93
HABER /  GÜNCEL

Sırada hangi belediye var? Candaş Tolga Işık yazdı

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, bugünkü yazısında il ve ilçe belediyelerine yönelik soruşturmaları kaleme aldı. Işık, biri CHP’li öteki AK Partili iki ilçe belediyesiyle ilgili söylentilerin ayyuka çıktığını yazdı.

Abone ol

Yazar Candaş Tolga Işık, "Sırada hangi belediye var?" başlıklı köşe yazısında, İstanbul'da istifa ya da görevden almaların devam edeceğini iddia etti. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifa etmesiyle birlikte gözler diğer ilçe belediyelerine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan' “Ataşehir'i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek.” diye konuştu. Peki bundan sonra ne olacak? Posta yazarı Candaş Tolga Işık, bugünkü yazısında ilçe belediyeleriyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

ESENYURT'TA REFERANDUM 'HAYIR' ÇIKMASI VE YOLSUZLUK İDDİALARI: (...)Ataşehir Belediye Başkanı görevden alındığı gün şöyle yazmıştım, “Sırada başka belediyeler de var ve bu belediyeler sadece CHP’li değil. AK Partili belediyeler de araştırılıyor. Muhtemelen İstanbul’da birkaç AK Partili belediyeyle ilgili de İçişleri benzer adımı atacak.”

Varan 1: Esenyurt

Öte yandan Ahmet Hakan bugünkü yazısında koltuğunu kaybedecek olası ilçe belediyelerinini bir kez daha tekrarladı:

"BİR süre önce yazmıştım. Demiştim ki: - Esenyurt, Eyüpsultan, Üsküdar, Küçükçekmece, Beykoz Belediye başkanları istifa ettirilecek. “Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti” haberini duyar duymaz... “Varan 1” deyiverdim."

AK Parti yönetiminin 4 büyükşehir belediye başkanını istifa ettirttiği günlerde İstanbul’daki bazı ilçe belediyelerinde de istifa dalgası olacağını duymuş, bunu bu köşede yazmıştım. O ilçe belediyelerinden biri de Esenyurt’tu.

Aslına bakarsanız Esenyurt’ta sonun başlangıcı referandumda HAYIR çıkması oldu. Hemen ardından bazı imar dosyalarında “yolsuzluk” yapıldığı iddiaları Ankara’da iyice yayılmaya başlamıştı. Ve dün Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti.

Kadıoğlu’nun “sağlık sorunları” nedeniyle istifa kararı aldığı açıklandı. Fakat AK Parti kulislerinde Kadıoğlu’nu yetersiz performansının ve yolsuzluk iddialarının yediği konuşuluyor.

BİRİ CHP'Lİ ÖTEKİ AK PARTİLİ İKİ İLÇE BELEDİYESİ: Devletin en tepesinin dün sinyalini verdiği Ataşehir’le başlayıp Esenyurt’la devam eden dalganın özellikle yolsuzluk iddiaları noktasında İstanbul’da birkaç belediyeyi daha vuracağını İçişleri kaynakları da doğruluyor. Biri CHP’li öteki AK Partili iki ilçe belediyesiyle ilgili söylentiler ayyuka çıkmış durumda... Bakalım, sırada hangisi var?

Candaş Tolga Işık'ın yazısının tamamı

Esenyurt Belediye Başkanı'nın istifasıyla ilgili AK Parti'den açıklama

Kudüs'ü boşver, belediyelere bak! Süleyman Özışık yazdı

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti!