BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sıra Galaxy S6'da

Samsung Galaxy S6 nasıl olacak? Galaxy S6 ne zaman satışa çıkacak? Galaxy S6'nın kamerası kaç megapiksel olacak? İşte Galaxy S6'nın teknik özellikleri

Abone ol

Samsung’un bu yılın başlarında tanıttığı Galaxy S5'in ardından şimdi de gözler Galaxy S6'ya çevrildi. Peki Samsung Galaxy S6 nasıl olacak? Galaxy S6 ne zaman satışa sunulacak? Galaxy S6'nın teknik özellikleri nasıl olacak?

Samsung’un her yıl güncellediği Galaxy serisi telefonlarına son olarak Galaxy S5 ve Galaxy S5 Mini telefonları eklendi. Ancak aradan geçen uzun zamanın ardından artık kullanıcılar ya Galaxy Note 4'ü bekliyor ya da henüz adı dahi hiç anılmayan Galaxy S6'yı…

Galaxy Note 4'ün eylül veya ekim ayı içinde kullanıcılarla buluşması beklenirken, Galaxy S6'nın ise bu yıl ortaya çıkmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ne de olsa Samsung bugüne dek seriye yeni bir halka eklerken bir yıl beklemeyi yeğledi ve yine aynı şeyi yapacaktır.

GALAXY S6 NASIL OLACAK
Henüz fotoğrafları da yayınlanmayan Galaxy S6'da 16 çekirdek Samsung Exynos 8000 işlemci ve/veya Snapdragon Qualcomm 810 işlemci kullanılacağı tahmin ediliyor. 4 GB belleğinin yanında 128 GB dahili hafızası olması beklenen Galaxy S6'nın ekranı ise 5.2 inç olacak ve 4K çözünürlüğünü de destekleyecek. Galaxy S6'nın aynı zamanda Full HD esnek ekran kullanacağı da iddia ediliyor.

21 megapiksel dahili kamerasıyla 8K çözünürlüğünde video çekimi yapabilmesi beklenen Galaxy S6'da şarj ömrü de uzun olacak ve 3300 ila 3500 tipi batarya kullanılacak.

Cihazda henüz kullanımda olmayan Android 5.0'ın kullanılacağı tahmin ediliyor. Diğer bir deyişle Galaxy S6'da Android L işletim sistemini göreceğiz.