BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,48
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Sır ölümlerin arkasındaki güçler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen güç odaklarına dikkat çekti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Özal, Yazıcıoğlu, Dink ve Hamido ölümlerinin arkasındaki güç ile Türkiye’nin sanayileşme atılımının engellenmesinin arkasındaki güç odakları aynı“ dedi.

The Marmara Oteli'nde düzenlenen Bab-ı Ali Toplantıları, Küresel Uygarlık Krizi ve Çıkış Yolu isimli panele katılan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin güncel konularına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin sanayileşme atılımının karanlık odaklar tarafından sürekli engellendiğini öne süren Kurtulmuş, geçmişte iki kez yüzde yüz yerli uçak üretiminin engellendiğini söyledi.

Bütün dünyanın 1945 ve 1990 yılları arasında sanayileşmede büyük adımlar attığını belirten Kurtulmuş, “Ama ne yazık ki bütün dünya 45 - 90 arasını sanayileşme alanında olağanüstü atılımlar yaparken Türkiye maalesef nal toplamıştır. Onlar aya gitmiştir. Biz yaya kalmışızdır. Birkaç tanesini hatırlatıyorum. 1940’lı yıllar Nuri Demirağ, yüzde yüz yerli Türk uçağını yaptı. Ama karanlık bir el karanlık bir odanın fesat kolları Nuri Demirğ’ın o uçağı uçurup Türkiye’nin güçlü bir uçak sanayisi olmasını engelledi. 1978’de Türk Uçak Sanayi İtalyan Tornedo firmasıyla anlaşıyor. Türk subaylar eğitiliyor. İhalede son ikiye İtalyanlar ve İngilizler kalmış. Anlaşma imzalanacak. İtalya tarafı geliyor ancak bir telefon yine karanlık bir el bu anlaşma iptal ediliyor. 1978 Türkiye yine engelleniyor. Bugün de heronlarla ilgili bir sürü engeller çıkarılıyor. Bunlar da çok zarif bir takım ihanetlerle gerçekleştirildi. Rahmetli Özal zehirlendi mi zehirlenmedi mi ?, rahmetli Yazıcıoğlu’nun ölümü bir kaza mıdır yoksa suikast mıdır, Hrant Dink meselesi nasıl bir meseledir, Hamido’nun geçmiş dönemlerde öldürülmesi normal midir. İnanınki bütün bunlarla bunları yapanlarla Türkiye’nin geçmişte sanayileşmesinin engelleyen unsurlarının aynı odaklar olduğunu anlıyoruz. Mesele Türkiye’nin ileri gitmemesidir. Ne zaman atılım yapılsa önünün bir şekilde kapatılmasıdır. Çok uzun bir alan çok dertli olduğumuz bir alan “ şeklinde konuştu.