BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.495,00
HABER /  GÜNCEL

Sınırındaki Kobanili göstericiler Valiyi kızdırdı!

Kobani sınırına örülen duvarı protesto etmek için toplanan grubu fark eden Vali Tuna, "Böyle bir şey olmaz, adamlar buraya kadar gelmemeli" diyerek görevlileri uyardı.

Abone ol

ŞANLIURFA’nın Suruç’un İlçesi’ndeki Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda güvenlik amacıyla yapımı devam eden ve dün çıkan gerginlik nedeniyle ara verilen beton duvar çalışması yeniden başladı. Sınır hattına gelerek çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "Sıkıntı, duvarı yapmamızı istemeyenlerden kaynaklanıyor. Yanlış dezenformasyon yapan PYD’nin sivilleri kullanarak bu işi provoke etmeye, engellemeye yönelik bir çaba içinde olduğu görülüyor" dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Mürşitpınar Sınır Kapısı’na komşu olan terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Kobani kenti arasındaki sınırda incelemede bulundu.

Kobani bölgesinde 5 kilometrelik beton duvar yapımını istemeyen Suriye tarafındaki kalabalık, dün sınır hattında bulunan polis ve askere taşla saldırdı. Güvenlik güçlerinin de biber gazıyla müdahalesiyle ara verilen duvar çalışmaları bu sabah yeniden başladı.

Bu sabah TIR’larla getirilen beton blokların sınır hattına iş makineleri yardımıyla yerleştirilmesine başlandı. Yapılan çalışmaları denetleyen Vali Güngör Azim Tuna, son duruma ilişkin olarak Suruç Kaymakamı Abdullah Çitçi’den bilgi aldı. Vali Tuna’nın sınır hattındaki incelemesi sırasında Suriye tarafında toplanan bir grup ise Kürtçe sloganlar attı. Toplanan grubu fark eden Vali Tuna, "Böyle bir şey olmaz, adamlar buraya kadar gelmemeli" diyerek görevlileri uyardı. Ardından beton mikserinden sınır hattına blokların yerleştirilmesini izleyen Vali duvar örme çalışmalarına devam edildiğini belirterek şunları söyledi:



"Daha önceki açıklamalarda olduğu gibi, gördüğünüz gibi duvarımız tam burası. Sınır hattımız boyunca götürüyoruz. Bunun dışında başka bir şey yapmıyoruz. Sadece asker, polisimizle güvenliğimizi sağlamaya çalışıyoruz.

Herhangi bir sıkıntı olmaması için çalışmayı yürüten ekibe yardımcı oluyoruz. Süreç olarak tabi tüm bu tartışmalar son bulmuş olacak. Kobani yerleşimin dışına çıktıkça bu çalışmalar normal seyrinde devam edecek. Sıkıntı, duvarı yapmamızı istemeyenlerden kaynaklanıyor.

PYD tarafından sivil vatandaşlarını kullanarak bu işi provoke etmeye, engellemeye yönelik bir çaba olduğu görülüyor. Yanlış bir dezenformasyon yapıyorlar. Sanki dün burada bir çatışma yaşanmış gibi, ölü ve yaralılar var gibi, böyle bir şey aslı, astarı olmayan yalan beyanlar. Buradan net bir şekilde görülüyor. Kendi sınırımızda güvenlik tedbirimizi aldık ve bu çalışmaları güvenli bir şekilde sürdürüyoruz. Onun dışında başka bir şey yok."