BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  DÜNYA

Sınırdaki yangını Suriye mi çıkardı?

Türkiye-Suriye sınırında başlayan yangını Suriye askerinin çıkardığı iddia edildi

Abone ol

Geçtiğimiz akşam Türkiye-Suriye sınır hattında başlayan ve halen yer yer devam eden orman yangınının Suriye askerleri tarafından başlatıldığı iddia edildi.

Hatay'ın Yayladağı ve Belengöz köylerinin Suriye ile sınır olduğu hattın hemen karşısındaki kızılçam ormanlarında dün akşam saatlerinde yangın başladı. Türkiye sınırında yaklaşık 20 hektarlık alanda etkin olduğu gözlenen yangına Suriye'nin müdahale etmemesi üzerine Hatay Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler Belengöz ve Güveççi köylerinin yangından etkilenmemesi için 5 arazöz ve çok sayıda itfaiye aracı ile sınır hattını beklemeyi sürdürüyor.

Belengöz köylüleri, Suriye'deki akrabaları ile yaptıkları telefon görüşmesinde, yangını Suriyeli askerlerin çıkardığını, yangının meydana geldiği ormanlık alandaki bazı konutların boşaltıldığını öğrendi. Köylüler, Suriye'deki iç çatışmadan kaçan ya da Suriye hükümeti tarafından aranan kişilerin bu ormanlık alanda saklanmasını önlemek için yangın çıkarıldığı bilgisini elde etti.