BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  GÜNCEL

Sınırda PKK'ya darbe! MİT ortaya çıkardı

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde valilik, MİT, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı birliklerin ortak yürüttüğü çalışmalarda, Suriye’nin Kamışlı kentine açılan 40 metre uzunluğunda tünel ortaya çıkarıldı.

Abone ol

YPG'nin Suriye'de ABD'den temin ettiği silahları PKK'ya göndermek için kazılan tünel tespit edildi.

Teröristlerin ABD'den alınan üst düzey silahları Türkiye'de kaos ortamı yaratma amaçlı kullanma çabaları sürüyor.

Terör örgütü PKK mensuplarınca Suriye'den Mardin'in Nusaybin ilçesine, kadro, silah ve mühimmat aktarımlarında kullanmak üzere kazımı devam eden yaklaşık 40 metre uzunluğunda tünel bulundu.

VALİLİK VE MİT KOORDİNE ETTİ

Valilikten yapılan açıklamada, Suriye ile 151,6 kilometre sınırı olan Mardin'in sınır güvenliğini sağlamak amacıyla Valilik ve MİT Bölge Daire Başkanlığı koordinesinde, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının katkılarıyla yoğun çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.

4O METRE UZUNLUĞUNDA TÜNEL

"Bu çalışmalar kapsamında bugün PKK/KCK, PYD/YPG terör örgütü mensuplarınca Suriye bölgesinden Nusaybin ilçesine, ülkemize yönelik kadro, silah ve mühimmat aktarımlarında kullanmak üzere kazılan ve yaklaşık 40 metre uzunluğunda halihazırda kazımı devam etmekte olan bir tünel tespit edilmiş." denilen açıklamada, tünelin imhasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.