BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  DÜNYA

Sınırda ölümden kaçış

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Rasulayn’da PYD ve El Nusra arasındaki çatışmalar devam ederken, ölümden kaçmaya çalışan i...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Rasulayn’da PYD ve El Nusra arasındaki çatışmalar devam ederken, ölümden kaçmaya çalışan ilçe sakinleri sınırdan geçip Türkiye’ye sığınıyor.
PYD ve El Nusra arasında gece saat 04.00’te başlayan çatışmalar devam ederken, Rasulayn sakinleri de ilçeyi boşaltıp Türkiye’ye kaçmaya başladı. Çatışmaların tüm şiddetiyle yaşandığı bölgede, sınıra ulaşmayı başaran yüzlerce kadın, çocuk ve yaşlı ülkeye giriş yaptı.
Burada Mehmetçiğin şefkatli elleri ile karşılanan Suriyeli mülteciler, kafileler halinde alınarak 1. Hudut Bölük Komutanlığı’na getiriliyor. Sabahtan bu yana Türkiye’ye sığınmaya başlayan ve yanlarında birkaç parça eşya getirebilen yaklaşık 500 mültecinin buradaki işlemlerinin ardından çadır kente yerleştirilecekleri öğrenildi.

MEHMETÇİĞİN ŞEFKAT ELİ
Öte yandan kameralara yansıyan bir görüntü ise, Türk askerinin merhametini gözler önüne serdi. Tel örgüleri geçip, engebeleri aşarak Türkiye’ye girmek isteyen mültecilere yardıma koşan bir Mehmetçik, annesi tarafından taşınamayan bir bebeği kucaklayarak aşağı indirdi. Gözlerin dolmasına neden olan anların ardından, bebeği taşımaya devam eden Mehmetçik, beraberindeki Suriyeli kafile ile karakola yöneldi.
Bölgedeki çatışmaların yanı sıra, Rasulayn’dan kaçışlar da devam ediyor.
(İHA)