BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
HABER /  DÜNYA

Sınırda ’Kırmızı alarm’

Malatya’dan kalkan F-16 savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Suriye helikopterini düşürmesinin ardından sınır hatt...

Abone ol

Malatya’dan kalkan F-16 savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Suriye helikopterini düşürmesinin ardından sınır hattında bulunan askeri birlikler alarma geçti. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde olası sıkıntılara anında müdahale etmek için ‘Kırmızı alarm’ verildi.
Düşürülen Suriye helikopterinin ardından olası sıkıntılara anında karşılık vermek için sınır hattında bulunan tüm birlikler teyakkuza geçirirken, Diyarbakır’da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda da her an müdahalede bulunulacak şekilde hazırlıklar yapıldı. Suriye’nin düşürülen helikopterine misilleme yapabileceği üzerine Diyarbakır’da bulunan hava üssündeki uçaklar olağanüstü durumlara göre hazırlandı. Gece sınır hattında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı nöbetçi olarak görev yapan uçak sayısı 3 kat arttırılarak 2’den 6’ya yükseltildi. ‘Kırmızı alarm’ veren Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde geçe nöbetçi kalan uçak sayısının arttırılması ile gece ve gündüz Suriye sınırında keşif uçuşlarının da sürdüğü belirtildi.
(İHA)