BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Sınırda gurbetçiye gasp şoku!

Bulgar otoyol mafyası yine işbaşında... Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelmek isteyen Türk aile elleri kelepçelenerek gasp edildi, arabaları kundaklandı

Abone ol

Almanya'dan, tatil amacıyla Türkiye'ye gelmek için Bulgaristan'dan transit geçen gurbetçi aile, polis kıyafetli kişilerce silah tehdidiyle durdurularak, elleri kelepçelendikten sonra değerli eşyaları gasp edildi. Saldırganların, gurbetçi ailenin aracını yaktıktan sonra bölgeden kaçtığı bildirildi.

Sefer Aksoy, oğlu Akın Aksoy, gelini Nalan Aksoy ve torunları Hande ile Alper Aksoy'un, Türkiye'ye gelirken, Bulgaristan'ın Sofya kenti yakınlarında polis kıyafeti giymiş kişilerce kaçırıldığını söyledi.

Almanya'nın Ingolstadt kentinden tatil için INAA 65 plakalı araçlarıyla Türkiye'ye yola çıkan oğlunun kendisini telefonla aradığını belirten Sefer Aksoy, şöyle konuştu:

''Oğlum sabah saatlerinde beni cep telefonundan aradı. Kendisi ve ailesinin başına gelenleri aktardı. Saldırganlar bütün eşyalarını almışlar. Ancak, torunumun cebindeki cep telefonunu fark edememişler. Saldırganlar uzaklaştıktan sonra zorlukla bu telefonla beni aradılar. Ben de Sofya'daki Büyükelçiliğimizi arayarak durumu ilettim. Oğlum, gelinim ve torunlarım, olaydan 5 saat sonra ormanlık alanda elleri kelepçeli, ayakları bağlı olarak bulundular.''

ÇOK KORKMUŞLAR, HER ŞEYLERİ GASP EDİLMİŞ

Yakınlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

''Çocuklar çok korkmuş, şok içinde bulunmuş. Paraları ve her türlü değerli eşyaları gasp edilen, araçları yakılan oğlumu, gelinimi ve torunlarımı almak için Bulgaristan'a gitmek istedik. Bunun için Bulgaristan'ın Edirne Konsolosluğu'na geldik. Ancak, konsoloslukta bize bu konuda hiç bir yardımda bulunulmadı. Bizimle ilgilenmediler. Vize talep etmemize rağmen vize verilmedi.

Oğlunun, ailesiyle birlikte halen Sofya'daki Türk Büyükelçiliği'nde olduğunu ifade eden Aksoy, kendilerinin Türkiye'ye gönderileceğini belirterek, Büyükelçilik yetkililerine teşekkür etti.