BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,73
HABER /  GÜNCEL

Sınırda çekildiği iddia edilen o fotoğraf

Suriye sınırında çekildiği iddia edilen yırtık kamuflajlı asker tartışma yarattı. Yine aynı iddialara göre bu fotoğraflar dünyaya servis edildi.

Abone ol

IŞİD zulmünden kaçan binlerce Suriyeli, dün Başbakan Davutoğlu'nun emriyle sınırdan Türkiye'ye giriş yaptı! Suriye sınırındaki gerginlik sırasında bir Suriyeli kadın mayınlara basarak yaralanırken, twitter'da paylaşılan bir fotoğraf sosyal medyada tartışma yarattı.

Mehmetçik, IŞİD'ten kaçan mültecilerin ülkeye girişlerine iki gün boyunca izin vermedi. Sınırdaki bekleyiş sürerken nöbet bekleyen iki askere ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf ise tartışma yarattı.

ASKERDE YIRTIK KAMUFLAJ İDDİASI 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sıkça kullandığı "cihanşümul devlet" ifadesi kullanılarak "Cihanşümul yeni Türkiye askerinin dünyaya yansıyan halleri" başlığıyla paylaşılan fotoğrafta, iki Türk askeri yer alıyor. Arkadan çekilen fotoğrafta Mehmetçik'in yırtık kamuflajı objektiflere yansıyor.

45.20140920013343.jpg

FOTOĞRAFA TEPKİ DE VAR

Bu arada paylaşılan fotoğrafa tepkiler de geçikmedi. Askerin, sınır boyunca çekilen tellere takılmış olabileceği belirtilirken, fotoğrafın bu şekilde paylaşılması da eleştirildi.