BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  GÜNCEL

Sınırda bomba yaparken görüntülendiler

Suriyedeki muhaliflerin bomba yaparken çekilen görüntüleri BBC tarafından yayınlandı. İşte o bomba atölyesi...

Abone ol

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Esad muhalifi bir grubun saldırılarda kullanılmak üzere 'Suriye sınırında' bomba yaptıkları bir atölyeyi görüntülediklerini duyurdu.

Suriyeli isyancıların, hükümete karşı verdikleri mücadelede son aylarda bir takım ilerlemeler kaydettiği, helikopter ve savaş uçağı dahi düşürdüklerinin belirtildiği haberde isyancıların Esad yönetimine karşı hâlâ iptidai yöntemlerle savaştığı vurgulanıyor.

BOMBA UZMANLARI KAMERADA

Kanal, haberi BBC'nin Türkiye muhabiri James Reynolds'in hazırladığını ve bomba üretilen atölyeyi yine kendisinin görüntülediğini duyurdu. "Suriye sınırında bir bomba atölyesi" olarak nitelendirilen yerin tam olarak noktasının belirtilmediği haberde bir odada bomba yapmakta olan, sadece gözleri görünen, yüzleri kapalı 3 kişi görülüyor. Haberde, kimyasal karışımları dikkatle hazırlayan kişiler hakkında bilgi de veriliyor. Savaş öncesi Suriye'de işletme okuduğu belirtilen bir muhalifin şimdi bomba üretiminde uzman olmak için çalıştığı kaydediliyor.

SURİYE'YE KARŞI EN ÖNEMLİ SİLAHLARI

Haberde isyancıların, bulundukları yerin haberde söylenmesini istemedikleri de belirtiliyor. El yapımı patlayıcıların Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye hükümetine karşı savaşında en önemli silah olduğu vurgulanıyor. Muhaliflerin bombaları ürettikleri atölyede kaldıkları ve bombaları da sınırdan geçerek Suriye'ye soktukları belirtiliyor.

BOMBAYI KOYUP HALKI UYARIYORLAR

Habere dair verilen görüntülerde, muhaliflerin hazırladıkları bir bombayı, Suriye'de bir binada patlattıklarına dair bir görüntü de görülüyor. Muhabirin "Bombalama yapmayı planlarken, masum kadın ve çocukların ölmeyeceğinden nasıl emin olabiliyorsunuz" sorusuna muhalif "Bombayı muhaliflerin kontrolündeki köylerin sınırlarına koyuyoruz ve halkı da ikaz ediyoruz, işaret koyuyoruz" diyor.