BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04

Sınır Kartalları bayrama görev başında girdi

Sınır Kartalları bayrama görev başında girdi

Kilis'teki Şehit Mehmet Hudut Karakolunda konuşlu 13. Hawk Batarya Komutanlığında eli tetikte, gözü sınır hattında olan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nı ailelerinden uzakta nöbet arkadaşlarıyla geçiriyor.

Sınır Kartalları bayrama görev başında girdi

Suriye'de, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak için gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla tarih yazan Mehmetçik, Kurban Bayramı'na nöbet tuttuğu sınır hattında girdi. Terörle mücadelenin aralıksız sürdüğü Suriye sınır hattında, her türlü hava şartlarına rağmen 24 saat esasına göre vatan nöbeti tutan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nda da görevini aynı hassasiyetle sürdürüyor.

Sınır Kartalları bayrama görev başında girdi

Mehmetçik bir yandan bayramı sevdiklerinden uzakta geçirmenin burukluğunu, diğer taraftan hudutta görev yapmanın gururunu yaşıyor. 13. Hawk Batarya Komutanı Hava Savunma Üsteğmen Fatih Mehmet Yılgın, Şehit Mehmet Hudut Karakolu bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde, Hava Savunma Teğmen Nihat Özkaya'nın hudut tekmiliyle karşılandı. Yılgın, tek tek askerlerin bayramını kutladı.

Sınır Kartalları bayrama görev başında girdi

Yılgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede görev yapan personelin güzide vatanın birer evladı olduğunu söyledi. Bölgenin hava sahasını korumak adına verilen görevi 7 gün 24 saat her türlü şartta yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Yılgın, "Bir yandan Kurban Bayramı'nı ailemizden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşarken, diğer taraftan görevimizin başında olmanın gururunu yaşıyoruz. Milletimizin içi rahat olsun, biz burada görevimizin başındayız. Burada olduğumuz sürece rahat bir şekilde yataklarında uyuyabilirler. Bizim görevimiz canımız pahasına bu toprakları korumak." dedi.

Sınır Kartalları bayrama görev başında girdi

Hava Savunma Kıdemli Başçavuş Erdinç Uçan da şu anda hudutta bulunmanın kıvancını yaşadıklarını vurgulayarak, bayramda ailesinden uzakta olduğu için hüzünlü olduğunu ancak vatan için verilen görevi icra etmenin onurunu yaşadığını söyledi.