BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinemalarda bu hafta 22 Mayıs vizyondaki filmler

22 Mayıs 2015 vizyona girecek filmlerin arasında Sihirbazlık Okulunda Bir Türk, Helak: Kayıp Köy, Zilin Sesi, Aşk Vizesi ve Kayıp Nehir filmleri sinemalarda bu hafta gösterime girecek.

Abone ol

22 Mayıs 2015 haftası vizyona giren filmler birbirinden iddialı ve çarpıcı sahneleriyle sizleri bekliyor. Sinemalarda bu hafta 5’i yerli olmak üzere 11 film vizyona girecek. 22 Mayıs 2015 bugünden itibaren sinemalarda bu hafta Sihirbazlık Okulunda Bir Türk, Helak: Kayıp Köy, Zilin Sesi, OHA: Oflu Hoca’yı Aramak, Tepecik Hayal Okulu olmak üzere 5, Yarının Dünyası, Poltergeist: Kötü Ruh, Gece Takibi, Aşk Vizesi, Sibirya Mafyası ve Kayıp Nehir omak üzere 6 yabancı film vizyona girecek. 

Bu hafta yerli yapımlar arasında Levent Demirkale'nin yönettiği ve Wilma Elles, Kutsi ve Sümer Tilmaç'ın oynadığı "Zilin Sesi" izleyici ile buluşacak.

Komedi türündeki film, bir okulda yaşanan eğlenceli olayları anlatıyor. Fizik Öğretmeni olan Tarkan (Kutsi), futbolcu olmak isteyen kardeşi ile birlikte İstanbul'a taşınır. Gitti her okuldan olumsuz yanıt alan Tarkan, kendini son çare olarak hastalanan Müzik hocasının yerine bulur. 

bu-hafta-vizyondaki-filmler-22-mayis.jpg

YARININ DÜNYASI (BİLİM KURGU, MACERA)

Yarının Dünyası, izleyiciye sadece rüyalarda görülebilecek türden yeni boyutların içinde, aralıksız maceradan oluşan heyecanlı bir yolculuk vadediyor. Ortak bir kaderle birbirlerine bağlı olan, hayal kırıklıklarından yorgun düşmüş, bir zamanların dahi çocuğu Frank ve zeki, bilime meraklı Casey "Yarının Dünyası" olarak bilinen, zaman ve uzayda esrarengiz bir şekilde var olan yerin, sırlarını ortaya çıkarmak üzere tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. Filmin başrollerinde George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie, Kathryn Hahn, Judy Greer gibi ünlü oyuncular var.

SİHİRBAZLIK OKULUNDA BİR TÜRK (KOMEDİ)

Okul hayatında pek de başarılı olamayan Mehmet, Spellcraft Sihirbazlık ve Büyücülük Okulu'na kabul edildiğini duyunca fırsatı kaçırmaz ve okula başlamaya karar verir. Hiç tanımadığı bu sihirli dünyaya ayak uydurmaya çalışan Mehmet’i birbirinden komik maceralar beklemektedir. Bir yandan zihin okumayı, iksir yapmayı süpürgeyle uçmayı öğrenmeye çalışan Mehmet, diğer yandan ilk görüşte aşık olduğu kızı etkilemek için elinden geleni yapmaktadır. Kadrosunda Kadir Doğrubakar ve Barbaros Dikmen gibi sosyal medya fenomenlerinin yer aldığı yerli komedinin profesyonel oyuncuları arasında Sadi Celil Cengiz, Yakup Yavru, Ebru Karanfilci ve Levent Aykul gibi isimler yer alıyor.

POLTERGEİST: KÖTÜ RUH (KORKU)

Sam Raimi'nin yapımcıları arasında bulunduğu film, 80'li yılların efsanevi korku filmlerinden Poltergeist'ın yeniden çevrimi. Steve ve Diana'nın sakin ve huzurlu aile yaşantısı, yeni taşındıkları evlerinde yaşanmaya başlanan paranormal olaylarla sarsılmaya başlar. Üç çocuklarından en küçük olanı, bir gece evlerinde esrarengiz bir varlık olduğunu keşfeder ve ansızın ortadan kaybolur. Sonrasında aile, kendilerini hedef alan ve savaşı bırakmaya niyeti olmayan bir varlığın farkına varırlar. Gizemli bir geçmişi olan bu bölgede, geçmişin terörü yeniden ortaya çıkmıştır artık; her birinin hazırlıksız olarak yakalandığı bu savaşta hiçbir şey eskisi kalmayacaktır.

HELAK: KAYIP KÖY (KORKU, GERİLİM)

Özkan ailesi, bir suç olayına karışır ve başlarını bu beladan kurtarmak için bir köye kaçarlar. Köyde güvende olduklarını sanıp saklanırken, burada yaşanan bir takım paranormal olaylar hepsinin korkulu rüyası olur. Saklandıkları bu köyden çıkmaya çalıştıkça, köy herpsi için derinleşen bir labirente dönüşecektir.

Çekimleri Aksaray, Nevşehir ve Tuz Gölü çevresinde gerçekleştirilen korku ve gerilim türündeki filmin yapımcılığını Bilal Kalyoncu üstleniyor. Özgür Bakar'ın yönetmenliğinde çekilen filmin yapımcılığını ise Siyah Perde ve Roll Caption firmaları beraber üstleniyor.

GECE TAKİBİ (AKSİYON, POLİSİYE, DRAM)

Uzun süre mafya babası Shawn Maguire’ın en iyi arkadaşı olan tetikçi Jimmy, artık formunda değildir ve yaşlanmıştır ancak mafya babası patronu onu bir göreve daha zorlar. Jimmy, kendisinden uzun zaman önce uzaklaşmış oğlu hedef haline geldiğinde, suç dünyasındaki ailesi ve kendisini terk etmiş gerçek ailesi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Jimmy’nin geçmiş hatalarının tek kefareti oğlunun hayatını bir silahın ucundan korumak olacaktır.

Filmin yönetmenliğini Jaume Collet-Serra üstlenirken, senaryosu ise Brad Ingelsby'ye ait. Filmin yıldız oyuncu kadrosunda ise Genesis Rodriguez, Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris ve Vincent D'Onofrio yer alıyor. Filmin yapımcılığını Köstebek filminden tanıdığımız Roy Lee ve Sherlock Holmes'tan tanıdığımız Michael Tadross yaptı.

ZİLİN SESİ (KOMEDİ)

Tarkan 30'lu yaşlarında bir fizik öğretmenidir. Futbolcu olma hayalleriyle yanıp tutuşan kardeşi ile birlikte İstanbul'a taşınırlar ama işleri sandıkları gibi yolunda gitmez. Görüşmeye gittiği tüm okullardan ret cevap alan Tarkan, tüm gücünü toplayarak son kez bir okula başvuru için gider. Gittiği okulda kendisini tanıtacakken bir anda kendini hastalanan müzik hocasının yerinde bulur. Bir okulda yaşanan eğlenceli olayları anlatan Zilin Sesi filminin senaryo koltuğunda Haluk Özenç, yönetmen koltuğunda ise Levent Demirkale oturuyor. Başrollerde ise Wilma Elles, Kutsi, Zihni Göktay, Kemal Kuruçay gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Filmin yapımcılığını ise Murat Özteke üstleniyor.

OHA: OFLU HOCA'YI ARAMAK

Karadenizli işadamlarından Ali Baltaoğlu, Doğu Karadeniz'in potansiyelini kullanarak dağ turizmine açmak ister. Bunun için de dev bir inşaat projesini hayata geçirecektir. Bölgenin, hatta tüm ülkenin akciğerleri olan Kaçkar Dağları milli parkında bu proje kapsamında dağ otelleri, yayla tesisleri, kır siteleri dikelecektir. İşadamı bu mega projeyle Doğu Karadeniz'i ‘Orta Doğu'nun Alpleri’ne dönüştürmeyi vaat etmektedir. Tabii projeye engel olan birtakım kanunlar kitabına uydurulurken, Ali Bey kendisine reklam açısından işe yarayacak bir belgesele sponsor olur. Bu bağlamda belgesel ekibi, Karadeniz'in şehir efsanelerini araştırmak üzere bölgeye gider. Araştırmalarına bant kayıtlarıyla 90'lı yıllara damgasını vuran 'Oflu Hoca' efsanesinden başlarlar ve bant kayıtlarının kaynağına ulaşılır. Ancak araştırmaları derinleştikçe hiç beklenmedik gerçekler ortaya çıkar ve ekip kendisini büyük bir belanın içinde bulur. Harikalar diyarında madde ile mananın savaşı başlamıştır.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Levent Soyarslan’ın üstlendiği "politik mizah" türündeki filmin oyuncu kadrosunda Yaşar Kalyoncu, Adem Yılmaz, Ergun Karamık, Murat Çelik, Tais Farzan, Burak Saraçoğlu, Uğur Akkuş ve Hakan Meriçliler yer alıyor.

AŞK VİZESİ ( KOMEDİ, ROMANTİK)

Quinn ve Devon çiftinin uzun süreli mutlu bir ilişkisi vardır ve artık Quinn'e göre bir sonraki aşamaya geçme zamanı gelmiştir. Genç adam, Devon'a evlenme teklifi etmeyi planlarken arkadaşı Kelsey'nin kendine aşık olduğunu öğrenir. Bu durum Quinn'in kafasını karıştırır, artık evliliğin doğru bir adım olup olmadığını düşünmeye başlamıştır. Paris'te bulunan Devon'a da bu kafa karışıklıkları yansır. Ancak Quinn kısa bir süre sonra hayatının en büyük hatasını yaptığını fark eder, gerçek aşkını geri kazanmak için Paris'in yolunu tutar.

"The Big Bang Theory" dizisinin Howard'ı Simon Helberg'in senaryosunu yazdığı ve yönetmenlerinden biri olduğu filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Melanie Lynskey ve Maggie Grace yer alıyor.

SİBİRYA MAFYASI (POLİSİYE, DRAM)

Sibirya Mafyası, Transnistria'da Urka cemiyeti içerisinde yaşayan insanların dramını anlatıyor. Sovyetler Birliği zamanında Güneybatı Rusya'ya izleyici götüren film, zulme uğramış topluluklardan oluşan suçluların aralarında yaşanan sorunları ele alıyor. Bu grubun en vahşileri şüphesiz Sibiryalılardır.

Yönetmen koltuğunda Gabriele Salvatores'un oturduğu Sibirya Mafyası'nda başrolleri John Malkovich, Peter Stormare, Eleanor Tomlinson paylaşıyor. Film, Nikolai Lilin’in Siberian Education romanından esinlenerek yazılmıştır.

KAYIP NEHİR (DRAM, GERİLİM, FANTASTİK)

Yönetmenliğini ve senaristliğini ünlü oyuncu Ryan Gosling'in yaptığı Kayıp Nehir, yalnız yaşayan bir annenin karanlık bir dünyaya çekilmesini ve kadının genç oğlunun gizli bir su altı dünyasını keşfetme sürecini anlatıyor. Filmin başrollerinde Ryan Gosling'in karısı Eva Mendes, Christina Hendricks, Matt Smith (IV), Saoirse Ronan gibi başarılı oyuncular oynuyor.

Hiç kuşkusuz film Gosling'in kamera önüne geçtiği projelerin dramatik tonunun biraz uzağında seyredecek gibi görünüyor.

TEPECİK HAYAL OKULU (BELGESEL)

Birbirinden özgün ve başarılı kısa filmleri ve tek uzun metraj filmi Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak ile tanınan Ahmet Uluçay, bundan on iki yıl önce beynindeki tümörle tanışır ve onu aldırmak için ilk ameliyatını olur. Bu film, Uluçay'ın düşle gerçek arasında gidip gelen yaşamına paralel biçimde hastane koridorlarının yarı karanlığından köye, çocukluğa, düşlere, bir sinema tutkununun dünyasına taşıyacak izleyiciyi. Güliz Sağlam’ın yönettiği belgesel film merakla bekleniyor.