BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Sinemada seks partisi

Kartal'da bir sinama salonuna seks filmi izletildiği ve fuhuş yapıldığı gerekçesiyle düzenlenen baskında akıl almaz bir olay gün yüzüne çıkartıldı

Abone ol

Kartal'da bir sinama salonuna seks filmi izletildiği ve fuhuş yapıldığı gerekçesiyle düzenlenen baskında, 18 kişi gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Kartal'da bir sinema salonunda hafta sonları seks filmi izletildiği ve gösterim sırasında fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

İhbarın doğruluğunu tespit etmek için 10 polis memuru 10'ar TL vererek sinemaya müşteri gibi girdi. Sinemada porno film oynatıldığını tespit eden dedektifler, cep telefonlarından birbirleriyle mesajlaşarak cinsel ilişkiye giren kişileri bulmak için sinema salonunun içinde dağıldılar.

Oral ilişkiye giren iki kişiyi tespit eden polis memuru durumu meslektaşlarına kısa mesaj atarak haber verdi. Meslektaşlarıyla anlaşan polis memuru, operasyonu başlattı. Filmi durdurup ışıkları yaktıran polis, 18 kişiyi gözaltına aldı. Sinemanın yetkilileriyle birlikte minibüse bindirilen eşcinseller ve onlarla ilşiki kuranlar Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, sinema yetkilileri hakkında "fuhuşa aracılık ve yer temini" suçundan işlem yapılacağını belirtti.

EŞİNE PENSEYLE İŞKENCE YAPTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Asarcık ilçesinde oturan Dursune Alıcı, kendisine sürekli şiddet uyguladığını öne sürdüğü 20 yıllık eşi Üstün Alıcı'yı, 2 çocuğunu da yanına alarak terk etti.

Canik ilçesinde bir eve yerleşen Dursune Alıcı'nın evine önceki akşam gelen Üstün Alıcı konuşmak istediğini söyledi. Eşinden boşanma davasından vazgeçmesini ve evine dönmesini isteyen Üstün Alıcı, Dursune Alıcı'nın teklifini kabul etmemesi üzerine çılgına döndü. İddiaya göre Üstün Alıcı, eline geçirdiği penseyle eşinin kafasına birkaç kez vurdu, ardından da aynı penseyle kadının vücudunun çeşitli yerlerini sıkarak eziyet etti. Dursune Alıcı'nın bağırıp yardım istemesi üzerine komşuları polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, genç kadını hastaneye kaldırdı, Üstün Alıcı ise kaçtı. Üstün Alıcı yakalandı.

YANARAK CAN VERDİLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Manisa'nın'nın Akhisar İlçesi'nde eşleri öldükten sonra birlikte yaşamaya başlayan Belkıs Abut (82) ile ablası Fatma Salım (88), altı depo olarak kullanılan iki katlı eski evde, ilk belirlemelere göre kömür sobasından sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle çıkan yangında can verdi.

Kızkardeşler Belkıs Abut ile Fatma Salım eşleri öldükten sonra Hashoca Mahallesi 132 Sokak numara 69'daki altı depo olarak kullanılan iki katlı evin bir odasına yerleşti. Eski binanın yalnızca tek odasını kullanan abla kardeş, ısınmak için kömür sobasını yaktı. Sobanın odayı ısıtmasının ardından abla ve kardeş uykuya daldı.

Bugün saat 05.30 sıralarında sobadan sıçrayan kıvılcımlar, yerdeki kilimi tutuşturup yangına neden oldu. Binadan çıkan dumanları görenler durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye yangına müdahale etti. Küle dönen eve giren itfaiye ekipleri, iki kardeşin cesedine ulaştı. Yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için bilirkişi incelemesi yapılacağı belirtildi. İki kardeşin cesetleri de otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı

KUMANDA MÜEBBETTEN KURTARDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Vedat Özdemir 'in cezası, televizyon kumandası tahrik nedeni sayılınca 18 yıl 4 aya indi.

Almanya'da eşi Aynur Özdemir'i öldürdükten sonra Türkiye'de müebbet hapis cezasına çarptırılan Vedat Özdemir 'in cezası, televizyon kumandası tahrik nedeni sayılınca 18 yıl 4 aya indi. Üye hâkimin "kumanda fırlatmanın karşılığı tokat olabilir" diye şerh koyduğu kararla birlikte Özdemir, 7 yıl sonra serbest kalacak.

Almanya'da bir motor fabrikasında çalışan 4 yıllık evli Vedat Özdemir, Zündorf kentinde oturuyordu. Aynur Özdemir 8 Haziran 2007 günü izin tarihi konusunda eşiyle tartıştığı sırada televizyon kumandasını eşine fırlattı. Öfkelenen koca da 11 kez bıçakladığı eşini öldürdü. Aynı gün evdeki altınları ve eşine ait cep telefonları ile pasaportu alarak Türkiye'ye kaçan Vedat Özdemir İstanbul'da bir otelde yakalanarak cezaevine gönderildi.

YARGITAY'IN ŞAŞIRTAN KARARI
Tutuklu yargılanan Vedat Özdemir mahkeme ifadesinde, "Tatil meselesi yüzünden eşimle tartıştım. Bana televizyon kumandasını fırlattı. Ben de sinirlerime hakim olamayınca masanın üzerindeki bıçağı alarak eşimi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladım" dedi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 2008 tarihli kararında sanığa müebbet hapis cezası verdi. Yargıtay 1.Ceza Dairesi ise "Maktulün sanığa televizyon kumandasını atması nedeniyle haksız tahrik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağının tartışılmaması" yüzünden mahkemenin kararını bozdu. Yerel mahkemede tekrar yargılanmaya başlayan Vedat Özdemir hakkında bu kez lehe bir karar çıktı. Vatan gazetesinin haberine göre mahkeme, oy çokluğuyla, televizyon kumandasını haksız tahrik sayarak Vedat Özdemir'in cezasını 18 yıl 4 ay hapis cezasına indirdi.

HÂKİM: KUMANDA FIRLATMANIN KARŞILIĞI TOKATTIR
Karara muhalif kalan üye hâkim, "Sanık, eşinin kendisine televizyon kumandası fırlattığını beyan etmiştir. Sanığın bu savunması doğru kabul edilse dahi yani yaptıkları kavgada kumandayı fırlatmış olsun. Bunun karşılığı bir tokat veya aynı şekilde ona televizyon kumandası fırlatmaktır. Olayda haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının koşulları bulunmadığı görülmektedir. Sanık kararlı bir şekilde canavarca bir hisle defalarca maktuleyi bıçaklayarak öldürme olayını gerçekleştirmiş, bir de ölümü garanti gerçekleşsin diye üstüne kapıyı kilitlemiştir. Sanığa az ceza tayinine hükmedilmesi yönündeki görüşe katılmıyorum " dedi. İnfaz yasasına göre 18 yıl 4 ay hapis cezasının infazı 12 yıl olarak hesalanıyor. Bu kapsamda yaklaşık 5 yıldır cezaevinde bulunan Özdemir, 7 yıl sonra serbest kalabilecek.

ALMANYA'DA OLSA ÖMÜR BOYU ALIRDI
Alman yasalarına göre namus cinayeti işleyen birisi ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanır. Eğer mahkeme iyi hali göz önüne alırsa mahkûm yaklaşık 18 yıl sonra 5 yıl süre için şartlı tahliye edilir. Mahkûmun serbest bırakılması için en az 23 yıl hapiste cezasını çekmesi gerekir.

AYŞE PAŞALI'DA FARKLI KARAR VERMİŞTİ
Eski eşi Ayşe Paşalı'yı tecavüz edip öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbede çarptırılan İstikbal Yetkin'e tahrik ve iyi hal indirimi yapılmamasına Yargıtay'dan da destek gelmişti. Yargıtay Başsavcılığı, yerel mahkemenin indirimsiz cezasına onama talep etmişti. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 hâkimden oluşan mahkeme heyeti, 1'e karşı 2 oyla Yetkin'in barışma teklifine, "hakaret" içeren söz ve davranışlarla karşılık vermesini "kendisini savunma amaçlı olarak" yorumlamış ve haksız tahrik olarak görmemişti. Mahkeme, eski eşini 11 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığın mahkemede "Pişmanım" demesini ise samimi bulmamış ve iyi hal indirimi yapılmasına da gerek görmemişti. 1. Ceza Dairesi'nin bu kararı onaması halinde Yetkin 30 yıl hapis yatacak.

BEBEĞİ PARAMPARÇA ETMİŞLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Sinop'un Gerze ilçesinde yol kenarına atılan bebek, hayvanlar tarafından parçalanmış olarak bulundu.

Olay, Sinop-Boyabat karayolunun geçtiği Boyalı köyü Mancarlık Mahallesi'nde meydana geldi.
Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu üzerinde donmuş ve hayvanlar tarafından parçalanmış erkek bebek cesedi bulan vatandaşlar olayı jandarmaya haber verdi. Yeni doğduktan sonra yol kenarına atıldığı anlaşılan bebek, otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bebeğin 2 ya da 3 gün önce yol kenarına atıldığı tahmin ediliyor. Konuyla ilgili bilgisi olanların güvenlik güçlerine haber vermeleri istendi.