BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,65
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinemacı Orkide Ünsür'den bir vampir romanı: Lamia Kan Bağı

Kısa film ve belgesel çalışmalarıyla tanınan yönetmen ve senarist Orkide Ünsür’ün ilk kitabı Lâmia: Kan Bağı, Altınpost Yayıncılık’tan çıktı.

Abone ol

Vampirler son yıllarda bir kez daha gündeme geldiler. Üstelik bu kez sadece korkutucu yanlarıyla değil, ölümsüz ve kan içen bu yaratıkların aşkları, sevdaları, şehvet ve arzuları da gündemde.

Size bahsedeceğimiz kitap, "Lâmia: Kan Bağı"  okuyucusunu zeki, güzel, meraklı ve kafası karışık İstanbullu kahramanı aracılığıyla, Osmanlı’nın son döneminde yaşayan Türk asıllı bir vampirle tanıştırıyor.

Kısa film ve belgesel çalışmalarıyla tanınan, 2011 yılında Toronto’da düzenlenen  "WILD-sound Film Festivali 1 Sayfa Senaryo Yarışması" da birincilik ödülünü almış bir yönetmen ve senarist Orkide Ünsür’ün ilk kitabı Lâmia: Kan Bağı. Kitap Altınpost Yayıncılık damgası ile raflardaki yerini de aldı.

resim-115833bt.jpg

"Yalnız bir genç kızın aşk özlemine, kadınlığa geçiş sürecinde yaşadığı sancılara, varoluşsal kaygılarına, ahlakî kavramları ve korkularıyla yüzleşmesine" tanıklık etmeye ve yanı sıra dönemin atmosferini solumaya olanak sağlayan roman, gerek vampir olgusuna farklı yaklaşımı, gerekse yazarın kendine has dili sayesinde geniş bir kesimin ilgisini çekecek bir eser niteliğinde.

FİLM OLACAKTI ROMANA DÖNÜŞTÜ

Ünsür, "Aslında projeyi ilk hayal ettiğimde, bunu bir uzun metraj film senaryosu olarak yazmayı düşünüyordum. Fakat konu kafamda gelişip şekillendikçe, projeyi roman olarak yazma fikri pek çok açıdan daha cazip gelmeye başladı. Üstelik roman yazarken hem kendimi daha özgür hissedecek, bütçe v.b. konularla kısıtlanmayacaktım hem de kelimelerle istediğim gibi oynayabilecek, kalemimi daha rahat konuşturabilecektim."  diyerek film senaryosu olarak başladığı kurgunun romana evrilişini de anlatıyor.


KİTABIN KONUSU

"Lâmia: Kan Bağı", on dokuzuncu yüzyıl sonunda ve ağırlıklı olarak İstanbul ve özellikle de Prens Adaları’nda geçiyor. Ölüm döşeğindeki teyzesinden karanlık aile sırlarını öğrenen Lâmia adlı genç bir kızın babasını bulmak için çıktığı yolculukta, hem kendi doğası ve gerçeğiyle yüzleşmek durumunda kalmasını hem de hayatının aşkıyla karşılaşmasını konu ediniyor.

Fantastik, gotik, romantik ve psikolojik öğeleri harmanlayan bir kitap bu. Hatta yer yer eğlenceli bölümler içeren kitap okuyucularını pek çok da sürpriz ile karşılaştıracak.