BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.482,25
HABER /  GÜNCEL

Sinem Özdemir bulundu mu ?

Samsun’da, 14 yıl önce 5 yaşındayken evlerinin önünde oynarken kaybolan Sinem Özdemir’i bulmak için başlatılan soruşturma kapsamında bir evi...

Abone ol

Samsun’da, 14 yıl önce 5 yaşındayken evlerinin önünde oynarken kaybolan Sinem Özdemir’i bulmak için başlatılan soruşturma kapsamında bir evin mutfağına gömülmüş çocuk cesedi bulundu. Cesedin küçük kıza ait olup olmadığı DNA testiyle belirlenecek.
Samsun’da, 14 yıl önce 5 yaşındayken evlerinin önünde oynarken kaybolan Sinem Özdemir’i bulmak için çalışma başlatan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir hafta önce kendisine bu olayın çözülmesi için verdiği dosyayı kurduğu özel ekiple araştıran Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, kısa sürede iz sürüp kurduğu özel ekiple bir evin mutfağına gömülmüş çocuk cesedi buldu. Buluntu çocuk cesedinin Sinem Özdemir mi yoksa başka kayıp çocuk mu olduğunu DNA testi belirleyecek.
9 Haziran 2000 tarihinde İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak’taki evinin önünde oynarken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 5 yaşındayken kaçırılan Sinem Özdemir’in bulunması için bugüne kadar yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalmıştı. Kızlarının bulunması için çalmadık kapı bırakmayan, hatta bulana ödül vaat eden baba Mahmut Özdemir, bir süre önce yaptığı açıklamada, 14 yıldır hep kapı çaldığında kızlarının geri döneceği umudu ile yaşadıklarını ve kızının bulunması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yardım istemişti.

İHA’NIN HABERİ HAREKETE GEÇİRDİ
İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) 10 Nisan 2014 tarihinde yaptığı “14 Yıldır Bitmeyen Umut” başlıklı haber devleti harekete geçirdi. Samsun Cumhuriyet Başsavcı Erol Tosun, Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nin kayıp çocuklar olarak aradığı Sinem Özdemir’in dosyasını yeniden açtı. Başsavcı Tosun, Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar’ı Sinem’in bulunması için özel olarak görevlendirdi. Bir hafta önce dosya kendisine ulaştığı öğrenilen Savcı Soğukpınar, Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu’ndan oluşan özel bir ekip kurdu ve iz sürmeye başladı. Savcı Vedat Soğukpınar, kurduğu özel ekip ile önce Sinem’in kaybolduğu tarih ve öncesi çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan tutuklanan veya serbest kalanlar ve yargılananlar arasında bir araştırma yaptı. Önce kişiler daha sonra da ayrıntılar araştırıldı. Çok sayıda istismar suçlusuna ve ailesine ulaşıldı.

EŞİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKARDI
Kavak ilçesinde 1995 yılında 2 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edilip öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan, delil yetersizliğinden beraat eden ve 6 yıl önce evinde kendisini asarak intihar eden evli 2 çocuk babası Ahmet D.’nin eşinin intihar sonrası verdiği ifadede, kendisini öldürmesini gerektirecek bir sebep olmadığı görüşünü belirtmişti. Savcı Soğukpınar, Ahmet D.’nin eşinin ifadesine yeniden başvurdu. Genç kadının verdiği ifade sırasında, Sinem’in kaybolduğu tarihte kendisinin köyde olduğunu, eve geldiğinde eşinin mutfağa beton döktüğünü belirterek, “Eşim gün boyu beton dökmüş ve kan ter içinde kalmıştı. Kendisine ‘niçin beton döktüğünü’ sorduğumda ise ‘Mutfakta su sızıyordu. Onun için beton döktüm’ demişti. Ben de kendisine ‘birlikte yapsaydık’ diye söylemiştim” dedi.
Betonlama ayrıntısından yola çıkan savcı ve ekibi, boş olan evde inceleme yaptı. Mutfak tezgahının yanındaki duvarda sonradan sıva izi tespit edildi ve tezgahın altında kazı çalışması yapıldı. Yaklaşık bir metre kazı yapıldıktan sonra çocuk cesedine ait kemiklere, kafatasına ve çocuk kol saatine rastlandı.
Cesedin Sinem Özdemir’e mi ait olduğu yoksa, Türkiye’de kayıp bir başka çocuğa mı ait olduğu Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek DNA sonucu belli olacağı öğrenildi. Dehşete düşüren olay, Samsun’da büyük yankı uyandırdı.
(İHA)