BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinan Yağmur forstaki 16 Türk devletini yazdı

Geçmişini bilmeyen toplumlar, medeniyetle bağını koparmamış ve tarihinin bilincinde olan toplumları taklide muhtaçtır. Taklit eden değil, taklit edilen model bir uygarlık olabilmemiz için, tarihimizi gelecek nesillere aktarmak büyük ve önemli bir sorumlul

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Arması’nı da süsleyen “Bağımsız 16 Büyük Türk Devleti”, Türkiye’nin devlet geleneğini ve Türk milletinin geçmişini anlamak hususunda sembolik olduğu kadar tarihi açıdan da büyük bir önem arz etmektedir.

16 Türk Devleti, okul kitaplarından gündelik konuşmalara varıncaya kadar pek sık telaffuz edilmekte olsa da, akademik kaynaklar dışında her kesimden okuyucuya hitap edecek bir çalışma şeklinde ele alınmamış olması büyük bir kayıptır. Bu durum toplum bilincimiz açısından büyük bir zafiyettir çünkü birbirini takip ederek günümüze ulaşan bu devletlerin tarihi bize gerek siyasi gerek tarihi gerekse ahlaki açıdan büyük dersler sunmaktadır. Unutmamalıyız ki, tarihinden utanan değil tarihini kucaklayan bir neslin yetişmesinde hepimizin sorumluluğu vardır.

Bu yüzden elinizdeki bu kitap büyük bir boşluğu doldurmakta, önemli bir görev üstlenmektedir. Bu kitabın sayfaları, tarih bilincini kaybetmiş devletlerin talihsiz örnekleriyle doludur. Geçmişini bilmeyen toplumlar, medeniyetle bağını koparmamış ve tarihinin bilincinde olan toplumları taklide muhtaçtır. Taklit eden değil, taklit edilen model bir uygarlık olabilmemiz için, tarihimizi gelecek nesillere aktarmak büyük ve önemli bir sorumluluktur.

16turkdevleti+3d.jpg16 Türk Devleti, tarihteki Türk devletlerinin yükseliş ve çöküşlerini dünya tarihinden soyutlamadan ve analitik bir şekilde değerlendirebilmeniz için çok kapsamlı ve geniş bir kronoloji çalışmasını içermekte. Bu sebeple de, sadece bir okuma parçası değil, kaynak kitap olma özelliğini de taşıyor.

SİNAN YAĞMUR KİMDİR?

Sinan Yağmur, 1965 yılında Kapadokya ikliminde dünyaya gözlerini açtı. Üniversite eğitimini Konya’da almaya başladığı yıldan itibaren Konya’da yaşamaktadır. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olarak öğretmenlik mesleğini icra etmeye başladı. Eğitimin dört duvar arasında sınırlı kalmaması gerektiğine inandığından öğretmenlik mesleğine ara verdi. Daha büyük kitlelere ulaşmak adına edebiyat kokulu dili ile tarih anlayışını yaymak, sevgi tılsımını yüreklere üfleyerek hoşgörü ve insanlık bilincini oluşturmak için tüm dünya genelinde konferanslar vermektedir.

2010 Mayıs’ında yayımlanan Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems kitabı ile tanınmadan önceki 17 kitabını öğretmenlik yıllarında yayımladı. Onu son beş yılın en çok okunan yazarı yapan romanları şunlardır:

Aşkın Gözyaşları serisi

Aşkın Meali serisi

Aşk’a Yolculuk - Veysel Karani

Kerbelâ: Hz. Hüseyin

Aşkın 7 Hali - Bişnev

Hüzün Yanığı

Sinan Yağmur’un Hayykitap’tan yayımlanan diğer kitapları şunlardır:

Tarihimi Çok Seviyorum

Barış Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)

Mevlana’dan Nefesler

Her Anne Bir Melektir

’16 Türk Devleti’

Yazar: Sinan Yağmur

Yayınevi: Hayykitap - 300

Birinci baskı: Mayıs 2015

Sayfa sayısı: 280

Fiyatı: 16 TL