BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA

Sinan Oğan'ı bir an bile yalnız bırakmadı

Sinan Oğan, ihraç edildiği partisi MHP'ye Kerkük meselesi konusunda bir çağrıda bulundu.

Abone ol

Sinan Oğan, ihraç edildiği partisi MHP'ye, Kerkük konusunda Ankara'da 1 milyon kişinin toplanacağı miting çağrısı yaparken Oğan konuşurken sahnede duran ve bir saniye bile arkasından ayrılmayan kişi ise dikkatlerden kaçmadı.

Sinan Oğan, Antalya'da CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin Kültür Salonu'nda vatandaşla buluştu. Oğan'ın Yozgat'ta düzenlediği toplantı öncesi arbede çıkmasından dolayı Antalya Emniyet Müdürlüğü sıkı güvenlik önlemi aldı.

Oğan'ın konuşma yaptığı salonda ise gençler platformun önünde ve arkasında sıralanarak güvenlik önlemi alırken, yelekli ve deri eldivenli bir kişi Sinan Oğan'ın arkasında durdu, bir taraftarı da şemsiye ile platformda yer aldı. Tamamen dolan salonda CHP'lilerin de olduğu görüldü.

Hükümet yetkililerinin birinden aldığı bilgiye göre Kerkük'te durumun ciddi olduğunu öğrendiğini belirten Sinan Oğan, Kerkük'te referandum çalışması yapılacağını söyledi. Hükümetten bu konuda 'Ey Talabani', 'Ey Barzani' sesi duymadıklarını belirten Sinan Oğan, Kerkük'te Türkçe'nin yasaklandığını söyledi.

Sinan Oğan, "Kerkük'ün Kürdistan topraklarına katılması için referandum kararı alınmış. Türkiye var oldukça Türk milleti buna müsaade etmeyecektir. Herkes ayağını denk alsın, Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır. Ben ırkçılık yapıyorum. Türk, Türkmen diyorum, bunu demek ırkçılıksa ben ırkçıyım. Türk demek ne zamandan beri ırkçılık oldu?" dedi.