BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  MEDYA

Sinan Çetin'den Osmanlı çıkışı

Ünlü yönetmen Sinan Çetin, katıldığı bir televizyon programında Osmanlı dönemine övgüler yağdırdı.

Abone ol

Ünlü yönetmen Sinan Çetin, "Bu ülkenin kurulmasında bir yanlışlık var..." dedi.

Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programının bu haftaki konuğu Sinan Çetin'di. "Sözlerim gericilik olarak düşünülmesin, tam tersine devrimci konuşuyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, tüm zenginliklerimizi kapsamıyor" diyen Sinan Çetin, şu açıklamalarda bulundu:

"ADIMIZIN OSMANLI OLARAK DEVAM ETMESİNİ İSTERDİM"

"Türkiye'de Ermenilerin, Rumların, gayri müslimlerin bütün insanların, herkesin büyük bir zenginlikle birlikte yaşamasını çok isterdim. Ve adımızın Osmanlı olarak devam etmesini de çok isterdim. Bir yanlışlık var. Türkiye Cumhuriyeti adını koyanların, bizim bir kısmını Türk. Peki öbürleri, yani kendilerini Türk olarak kabul etmek isteyenleri dışlamak gibi ortada çok net bir yanlış var.

Bugün en önemli sorunumuz Kürt sorunu. Kendini Türk olarak kabul etmek istemeyen 25 milyon insan var. Bir yanlışlık yok mu? Osmanlı en azından bunu kapsamış. Osmanlı biz büyük bir devletiz demiş. Yahudilerde olabilir, Rumlar da olabilir demiş. Bu müthiş bir servet. Bu gerici bir konuşma değil. Ben geriye dönen nostaljik bir tip değilim. Bu ülkenin kurulmasında bir yanlışlık var..."