BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.490,42
HABER /  GÜNCEL

Sinan Akçıl 'Gönüllü Turizm Elçisi' oldu

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir öncülüğünde bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Gönüllü Turizm Elçileri’ Projesi, bugün Sinan Akçıl’ın Gönüllü Turizm Elçisi olarak katıldığı Sultanahmet Meydanı’ndaki etkinlikle başladı.

Abone ol

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir öncülüğünde bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Gönüllü Turizm Elçileri’ Projesi, 9 Temmuz Perşembe günü, ünlü sanatçı Sinan Akçıl’ın Gönüllü Turizm Elçisi olarak katıldığı Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikle başladı. Üzerinde “Ask Me” (Bana Sor) yazan Gönüllü Turizm Elçisi tişörtünü giyen Akçıl’ın turistlerle sohbeti renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Fatih Belediyesi’nin, dünya tarihinin en büyük medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Yarımada’yı ziyaret eden turistlere rehberlik edilmesi ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla başlattığı Gönüllü Turizm Elçileri Projesi, dün Sultanahmet Meydanı’ndaki Amfi Tiyatro’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

İŞTE PROJENİN AMACI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin hem ulusal hem de uluslararası hedefleri olduğunu belirterek “15-30 yaş aralığındaki gönüllü gençlerimizden oluşan 400 turizm elçisi, Tarihi Yarımada’yı ziyaret eden turistlere destek olacak. Gençlerimiz, tarihi ve kültürel değerleri en doğru şekilde anlatarak Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıda bulunurken bir yandan da yabancı dillerini geliştirecek, yeni insanlar ve yeni kültürlerle tanışarak kendi gelişimlerine katkı sağlayacaklar. Ayrıca bu proje ile yaz tatillerini değerlendirecek olan Gönüllü Turizm Elçileri bu çalışmaları ile harçlık da kazanacaklar” diye konuştu.

TURİSTLERİN İLK ADRESİ SULTANAHMET'TE TURİSTLERLE SOHBET

Tarihi Yarımada’nın, her yıl 10 milyon kişinin ziyaret ettiği İstanbul’da turistlerin ilk adresi olduğunu belirten Mustafa Demir, şunları söyledi: “Gece nüfusu 430 bin olan Yarımada’nın, ticari hacminden dolayı gündüz nüfusu da 2 milyona kadar yükseliyor. En kıymetli hazinelerinden biri olan Kapalıçarşı ise, adeta dünyanın da göz bebeği… Tüm bu değerleriyle Tarihi Yarımada, genel olarak İstanbul turizminin gelişmesi anlamında da önemli bir rol üstleniyor."

elci-(4)-(1).jpg 

"GENÇLERE ÖRNEK OLMALIYIZ"

Gönüllü Turizm Elçileri projesinin tüm belediyelere örnek olması gerektiğini belirten ünlü sanatçı Sinan Akçıl da, “Sanatçılar olarak gençlere örnek olmalıyız. Bu sebeple projedeki gençleri desteklemek istedim. Böyle bir projeyi geliştirip hayata geçirdiği için Sayın Mustafa Demir’i tebrik ediyorum. Gençlerle birlikte bugün ben de turizm elçisi olacağım” dedi.

elci-(5)-(1).jpg 

SİNAN AKÇIL TURİSTLERE YARDIM ETTİ

Projenin tanıtımının ardından üzerinde “Ask Me” (Bana Sor) yazan Gönüllü Turizm Elçisi tişörtünü giyen Sinan Akçıl, Sultanahmet Meydanı’nda bir gün boyunca dolaşarak turistlerle sohbet edip sorularına yanıt verdi. Gönüllü Turizm Elçileri projesi kapsamında zaman zaman farklı ünlü isimler de turizm elçisi tişörtleriyle Tarihi Yarımada’daki turistlerin karşısına çıkacak. 

GENÇLER HARÇLIKLARINI ÇIKARMIŞ OLACAKLAR

400 gönüllü turizm elçisi, turizm zabıtası ve toplum destekli polisler ile birlikte Tarihi Yarımada’da koordineli olarak görev yapacak. Turizm elçilerine proje sonunda katılım sertifikası verilip müze kart hediye edilecek. İletişim kabiliyetlerini geliştiren gençler, yaz tatillerini değerlendirip harçlıklarını da çıkarmış olacaklar.