BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şimşek'ten CHP'yle koalisyon açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek CHP'yle yapılan koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, 'Koalisyon görüşmeleri bu hafta yoğunlaşacak' dedi.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerine ilişkin, ''Bu hafta müzakereler bir miktar daha yoğunlaşacak, ana başlıklara geçilecek'' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

7 HAZİRAN'DAN SONRAKİ 50 GÜNÜ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Seçimler belirsizliği ortadan kaldırmadı. Bu da seçim sonrasına ilişkin olumlu beklentileri siyasi istikrar devam eder ertelenen özel sektör yatırımları devreye girer gibi beklentiler başka bahara kaldı. Büyümede zayıflama devam etti. Kredi hacmine baktığımız zaman nispeten bir yavaşlama var. Son gelişmeler de muhtemelen olumlu yansımayacaktır. Yani piyasalara yansıması olacak diye terör örgütlerinin Türkiye üzerine operasyon yapmasına asla izin vermeyiz. Türkiye'nin son zamanlardaki duruşu sağlıklı bir duruştur. Şiddete ve teröre asla ve asla ödün vermememiz lazım.

MÜZAKERELER YOĞUNLAŞACAK

Arkadaşlar şu anda kalıcı reform yapabilecek bir hükümet kurma çabasındalar. Arzumuz güçlü bir hükümetin kurulması. Şu da bir gerçek karşımızda müzakere edebileceğini çok fazla bir ortak yok. Partilerden bir tanesi neredeyse ben bu oyunu oynamak istemiyorum tavrı içerisinde. Diğeri terörle organik bağlarının reddedilmiyor olması karşı duruşun sergilenmemesi onlarla müzakereyi imkansız hala getiriyor. Geriye ana muhalefet partisi kalıyor. Bu hafta müzakereler bir miktar daha yoğunlaşacak. Ana başlıklara geçilecek.

MÜZAKERE HEYETİNDE OLACAK MI?

Müzakere heyetinde yokum ama çok değerli arkadaşlarımız var. Onlar da bizim duruşumuzu çok iyi biliyorlar. Yorum yapmam doğru olmaz. Seçim öncesi çok şey söylenir. Bir taraftan müzakere var bir tarafta seçime hazırlık yaklaşımı devam ediyor gibi geliyor bana. CHP'nin vaatleriyle ilgili artık yorumda bulunmak istemiyorum. Seçim döneminde söylenen söylendi. Kaynaklarımız sınırlı yapacağımız ilave harcamalar bir taraftan bizim dış dengeyi daha da olumsuz hale getirir bir taraftan da Türkiye bunu borçla yapacağı için tehlikeli sürece girmiş olur.