BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şimşek 11 çocuklu Batmanlı ailenin evinde

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Turhan ile birlikte Batman'da 11 çocuklu Kaya Ailesi'nin evinde dün iftarını açtı.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Batman'da günlük olarak inşaatlarda çalışan 11 çocuk sahibi Abdulhalim Kaya'nın evinde iftar açtı. Şimşek, iftar yaptığı aileye giysi yardımında bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Turhan ile birlikte Batman'ın Yavuz Selim Mahallesi 3509 sokak üzerinde oturan 11 çocuklu Kaya Ailesi'nin evinde dün iftarını açtı. Bakan Şimşek, Batman'da inşaatlarda amelelik yapan Abdulhalim Kaya, eşi Kadriye Kaya ve çocuklarıyla yer sofrasında iftar yaptıktan sonra bir süre sohbet etti. Şimşek, aile üyelerine daha sonra giysi yardımında bulundu.

Bakan Şimşek, iftar sonrasında kentte dar gelirlilerin yaşadığı bazı semtlerde aileleri, daha sonra kent merkezindeki Gülistan Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Esnafa Ramazan ayındaki satışları soran Şimşek, "Ramazan ayı barış ayıdır, huzur ayıdır. Ramazan'da gönüllerimiz merhametle dolar, nurla dolar. Bugün Batman'da hakikaten bu güzel örnekleri yaşadık. Yavuz Selim Mahallesi'nde bir kardeşimizin evinde iftarımızı açtık. Hem de birçok fakir aile ziyaretinde bulunduk" dedi.

'VERGİ ÖDEMEYENLER ELEŞTİRİLSİN'

Bakan Şimşek, vergi tahsilatında gösterdikleri çabalır eleştirilmesini doğru bulmadıklarını, aksine vergilerini zamanında ödemeyenlerin eleştirilmesi gerektiğini  vurgulayarak, şöyle konuştu:

"75 milyonun hakkı olan vergileri tahsil etmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Doğrusu bu çabalarımızın eleştirilmesini biz yadırgıyoruz. Bunları makul bir eleştiri olarak görmüyoruz. Tabii ki 75 milyona hizmet için kamu harcamalarının sağlıklı vergi geliri ile finanse edilmesi lazım. Bakanlığımız vatandaşın hizmeti için gerekli olan alacakların tahsili için ne gerekiyorsa yapıyor. Vergi dairesi müdürleri ile tüm maliye çalışanlarını bu çabalarından ötürü tebrik ediyorum. Gerek kayıt dışı ile mücadelede olsun, gerekse beyan edilen ama zamanında ödenmeyen vergi gelirleriyle ilgili tahsilat olsun her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Esas olan burada vergileri zamanında ödemektir. Vergi ödemeyenlerin eleştirilmesi gerekiyor. Görevini yapmaya çalışan Maliye camiasını eleştirilmesini de doğru bulmuyorum."