BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Simav'a Yatılı Kız Kur'an Kursu

Simav'da Yatılı Kız Kuran kursu inşaatı vatandaşlardan sağlanan yaklaşık 550 bin lira bağışlarla iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Abone ol

Kütahya’nın Simav ilçesinde temeli 7 Temmuz 2008’de atılan Yatılı Kız Kuran kursu inşaatı vatandaşlardan sağlanan yaklaşık 550 bin lira bağışlarla iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı.

İlçenin Akbaldır mevkiinde 500 metrekarelik bir alan üzerine yaptırılan görkemli binanın yerini Türkiye Diyanet Vakfı temin ederken, 80 bin lira tutarındaki temel atma masraflarını da ilçede görevli 245 din görevlisi karşıladı.

Simav İlçe Müftüsü Şükrü İkiz 25 öğrenci kapasiteli Yatılı Kız kuran Kursunu 2010–2011 eğitim ve öğretim dönemi başında düzenleyecekleri bir tören ile açmayı planladıklarını söyledi.

İlçede büyük bir eksikliği gidermesi beklenen tesisin alt katının toplantı salonu, zemin katının çok amaçlı salon, misafirhane, birinci ve ikinci katlarının idare binası diğer katlarının da yatılı Kız Kuran Kursu olarak yapıldığını vurgulayan Simav İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, tamamen vatandaşlardan sağlanan bağışlarla yükselen 5 katlı tesise katkı sağlayan herkese şükranlarını sunduklarını söyledi.

200 metrekarelik bahçe kısmının çevre düzenleme çalışmalarını üstlenen Simav Belediyesine de teşekkürü bir borç bildiğini anlatan İkiz, yaklaşık 550 bin lira harcanarak ortaya çıkan eserde devletin tek kuruşunun bulunmadığını, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapıldığını kaydetti.

Tesisin kısa sürede meydana gelmesinde bazı din görevlilerinin alın terinin de bulunduğunu anlatan Şükrü İkiz,” Din görevlileri arasında inşaat başta olmak üzere sıva, fayans döşeme, elektrik ve su tesisatından anlayan arkadaşlarımız var. Onlarda mesai saatleri dışında gelerek binada bizzat çalıştılar.

Alın teri döktüler. 5 katlı görkemli binanın iki yıl gibi kısa bir sürede yükselmesinde din görevlilerimizin de emeği var. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu