BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56
HABER /  GÜNCEL

Silopi'de patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı...

Silopi'de teröristler, yola yerleştirdikleri bombayı akşam saatlerinde polis aracının geçişi sırasında patlattı, 5 polis yaralandı.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristler tarafından rögar kapağına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 kişi öldü, 5'i polis, 19 kişi yaralandı. Ölenler'den biri AK Parti eski Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik'in annesi, bir diğeri de AK Parti eski il başkanı Rızgin Birlik’in ağabeyi.

Alınan bilgiye göre, Silopi ilçe merkezinde dün akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracı, 10. Cadde üzerinde ilerlerken, teröristler tarafından rögar kapağının altına tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 vatandaş olay yerinde hayatını kaybetti, zırhlı araçtaki 5 polisin de aralarında bulunduğu 19 kişi yaralandı.

Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Patlama bölgesine çok sayıda polis sevk edilirken, teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

4 SİVİL ÖLDÜ, 19 YARALI VAR

Şırnak’ın Silopi İlçiesi’nde PKK’lıların polis aracı geçerken rögara tuzakladıkları bombayı patlatarak düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre 4 sivil vatandaş hayatını kaybederken 5’i polis 19 kişi de de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu Devlet Hastanesi çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada teröristlerce bombanın tuzaklandığı yerin hemen yakınında halı saha bulunduğu ve patlama anında gençlerin top aynadıkları da belirtildi.

ÖLENLER ARASINDA 4 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lıların polis aracının geçişi sırasında tuzakladığı bombalı infilak ettirerek düzenlediği ve 4 kişinin öldüğü 5’i polis 19 kişinin yaralandığı saldırıda ölenler arasında 4 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu ortaya çıktı. Ölenlerin 4 yaşındaki Halime Birlik, 68 yaşındaki İsa Torlak, 52 yaşındaki Ekrem Birlik ile Davut Yoksul olduğu öğrenildi.

Aralarında 6 aylık bir bebeğinde bulunduğu öğrenilen yaralıların Silopi’nin yanı sıra sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. 6 aylık bebeğin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

AK PARTİ'Lİ VEKİL VE BAŞKAN'IN AKRABALARI

Hayatnı kaybedenlerin isimleri İsa Torlak, Ekrem Birlik, Davut Yoksul ve Halime Birlik. Halime Birlik, AK Parti eski Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik'in annesi. Ekrem Birlik ise AK Parti eski il başkanı Rızgin Birlik’in ağabeyi. Bu isimler aynı zamanda HDP Milletvekili Leyla Birlik'in de akrabaları.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Silopi ilçesinde 10. Cadde üzerine PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca konulan patlayıcının patlaması neticesinde meydana gelen hain saldırıda 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaşımız ağır şekilde yaralanmış, 5 polis memurumuz ve 8 vatandaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır."