BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  GÜNCEL

Silopi'de iş makinası ile zırhlı aracı devirdiiler!

Silopi'de gösteri yaparak Habur Sınır Kapısı yolunu trafiğe kapatan göstericiler, ele geçirdikleri bir iş makinası ile polise ait zırhlı aracı devirdi. Araçta sıkışan 3 polis hafif yaralandı.

Abone ol

Silopi'de, dün akşam geç saatlerde toplanan bir grup gösterici, Cudi Mahallesi'nden İpekyolu'na inen 4 ve 5'inci caddede yol kesip eylem yaptı. Olaya anında müdahale eden bir polis zırhlı aracı, 'İpekyolu' üzerinde bulunan bir fırının kaldırımına çarparak kaza yaptı.

Aracın fırının önünde sıkışması ile birlikte 20 kişilik bir grup gösterici zırhlı araca molotof kokteyli atmaya başladı. Araçta mahsur kalan 4 polisin yardımına meslektaşları yetişti. Sevk edilen Toma aracı zırhlı araçtaki yangını basınçlı suyla söndürdü. Birkaç dakika arayla gelen zırhlı araçlar göstericileri dağıtmak için biber gazlı müdahalede bulundu.

Polislerin bulundukları araçtan kurtarılmaları için polis havaya ateş açtı. Olayların ilçe geneline yayılması ile birlikte birçok noktada silah sesleri yankılandı.

Ofis Mahallesi'nde toplanan bir başka grup ise, kaçırdıkları iş makinasıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'na yakın bir noktada İpekyolu'nu trafiğe kapattı. Göstericiler, gasp ettikleri iş makinası ile yanlarına gelen polis zırhlı aracını devirdi. Yerde bir süre sürüklenen polis aracına jandarma ekipleri müdahale bulundu. Jandarma, göstericileri biber gazı ve basınçlı suyla dağıttı.

Olaylar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Çıkan olaylarda hafif yaralanan 3 polis memurunun Silopi Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildiği belirtildi. İlçedeki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı.