BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  POLİTİKA

Silivri’yi askeri garnizona çevirdiler

Cindoruk, Milli Mücadele ile kurulmuş bu devletin ve Cumhuriyetin kıymetini bilmek gerektiğini ve bu değerleri yaratan her kuruma da saygı duyduklarını anlattı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, dün katıldığı panelde, Başbakan Erdoğan’ın “Yargı beni kuşattı” dediğini de ifade ederek, “Yargı denetimini kuşatma sayan bir Başbakanın demokrasiye inancı olurmu? Demokrasiye inanan bir Başbakan yargıdan korkar mı?” diye sordu.

Cumhuriyeti kuran kurucu iradenin devleti sağlam kıldığını ve bu devletin 90 yıldır yaşadığını da vurgulayan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Milli Mücadele ile kurulmuş bu devletin ve Cumhuriyetin kıymetini bilmek gerektiğini ve bu değerleri yaratan her kuruma da saygı duyduklarını anlattı.

“Savcının savcıyı tutukladığı bir Türkiye, demokrat bir Türkiye değildir” diye konuşan Cindoruk, demokrasinin adalet rejimi, adaletin Cumhuriyetin hazinesi olduğunu ve bu hazineyi korumanın da herkesin görevi olduğunu söyledi. DP lideri Cindoruk, şöyle dedi:

“Silivri Cezaevi’ni askeri garnizona çevirenleri kınıyorum. Orduyu, silahlı kuvvetleri eğer eleştirme hakkı varsa o bizimdir. Çünkü darbelere maruz kalan biziz. Darbelerin cezaevine koyduğu biziz. Ama biz darbeci ile ordumuzu ayırdık. Darbeciye her şey söyledik, ama Türk ordusuna leke düşürecektek bir şey yapmadık.”