BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Silivri sular altında

İstanbul’da en fazla yağışı Silivri aldı. Yolları basarken oluşan sel nedeniyle Gümüşyaka’da çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı.

Silivri'de Gümüşyaka’da da çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından botlarla ve iş makineleriyle kurtarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kenti etkisi altına alarak günlük yaşamı olumsuz etkileyen şiddetli yağışlarla ilgili açıklama yaptı. İBB tarafından verilen bilgilere göre, İstanbul'da en fazla yağış, metrekareye 118 kilogramla Silivri'nin Çanta bölgesine düşerken, en az yağışın olduğu yer ise metrekareye 27 kilogramın düştüğü Terkos oldu. Kenti etkisi altına alan yoğun yağışlarla ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri'nin Çanta bölgesinde metrekareye 118 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Açıklamada, 2 bin 563 yıldırım ve şimşek görüldüğü, 15 yangının çıktığı, yangınların büyümeden önlendiği belirtildi. Sabah saatlerinde etkili olan yağış İstanbullulara bugün çok zor anlar yaşattı. Özellikle sabah saatlerinde yollar, metro istasyonları sular altında kaldı. Sağanak yağış deniz ve hava ulaşımını da olumsuz etkiledi, trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Sitene Ekle