BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Silivri Cezaevi'ne FETÖ baskını görüntüleri

İSTANBUL'da FETÖ soruşturması kapsamında üç adliyede ve cezaevlerinde operasyon başlatıldı. Silivri Cezaevi’ndeki operasyon kameralara yansıdı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye örgütlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayıile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 kişi hakkında alınan gözaltı kararı alındı.

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince bu adliyelere ve çalışanların tayin oldukları belirtilen diğer 23 ildeki adliyelere operasyon düzenlendi.

Silivri Cezaevi polis baskını görüntüleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 personel hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.

Silivri Cezaevi polis baskını görüntüleri

İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda İzmir, Ankara, Muğla, Manisa, Uşak, Yozgat ve Tekirdağ’da 80 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyon kapsamında, Silivri Ceza İnfaz Kurumu, Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde çalışan 66 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Toplam 75 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

CEZAEVİ ÇALIŞANLARI TEK TEK KONTROL EDİLMESİ POLİS KAMERASINDA 

Silivri'de şüpheli cezaevi personellerinin tespit edilmesi için cezaevleri girişinde polis ekipleri çalışanların kimlik sorgulamasını yaparak içeriye aldığı polis kameraları tarafından görüntülendi.

Gözaltına alınan cezaevi çalışanlarının dolaplarında da arama yapılması görüntülere yansıdı. Şüphelilerin ev, araçları ve işyerindeki dolaplarında yapılan aramalarda çok sayıda dijital doküman ve delillere el konuldu.

24 İLDE ADLİYELERDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Öte yandan Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ildeki adliyelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine gelerek şüpheli çalışanlara yönelik gözaltı işlemi uyguladı. Bazı çalışanların İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalıştıktan sonra başka illerdeki adliyelere tayinlerinin çıkması nedeniyle operasyonun diğer şehirlerde de yapıldığı kaydedildi.