BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Silivri Cezaevi önünde ’’Balyoz ve Ergenekon’’ pikniği

Balyoz ve Ergenekon davaları kapsamında tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye olan emekli generaller, aileleri ve avukatları ile birlikte...

Abone ol

Balyoz ve Ergenekon davaları kapsamında tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye olan emekli generaller, aileleri ve avukatları ile birlikte Silivri Cezaevi önünde bulunan nöbet çadırında düzenlenen piknikte bir araya geldi.
Pikniğe emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve çok sayıda emekli asker aileleri ile birlikte katıldı. Silivri Cezaevi önünde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atan vatandaşlar, tahliye olan komutanları alkışladı. Etkinlikte saz çalıp, şarkılar söyleyen vatandaşlar, komutanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yoğun katılımın gerçekleştiği piknikte çeşitli ikramlar yapıldı.
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Silivri Cezaevi’nin önünde kurulan çadırın tarihi bir çadır olduğunu söyleyerek, “Çadırın etrafında, içinde, yağmur çamur demeden, yılmadan, yurdun dört bir yanına giderek nöbet tutanlara şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.
Cezaevinde mahkum olmadıklarını, bayrak nöbetinde olduklarını söyleyen emekli Tuğgeneral Veli Küçük ise, “Bu bayrak için nöbet tuttuk. Bu toprak, bu vatan bizden bir görev istiyordu. O görevi yerine getirdik. Benim bir benzetmem vardır; bu vatan için şehit olan Mehmet öldükten sonra karşıma geçip benden hesap soracak. Bende alnımız açık bir şekilde ona cevap verebilmek için, sadece ben değil hepimiz bu bayrak nöbetindeydik’’ diye konuştu.
Türkiye’nin karanlık günlerini geride bıraktığını söyleyen emekli Albay Dursun Çiçek de, “Gençlerimizin, çocuklarımızın bu kumpasları, bu haksızlıkları yaşamamasını, ödediğimiz bedellerin karşılığını bulmasıdır. Bunu sağlamanın da tek yolu kumpası kuranların, sahte veriler üretenleri, çeteyi bulup Türk adaletine teslim etmektir. Bundan sonraki tek amacımız kumpasçıları bulup adalete teslim etmek ve adil yargılanmaları için gereğini yapmaktır’’ dedi.
(İHA)