BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.427,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silifkede Batırık yarışması düzenlendi

Silifke ilçesinde, Cavit Erden Sanat Yılı olarak kutlanan 37. Uluslararası Silifke Kültür Haftası kapsamında Batırık Yarışması düzenlendi.

Abone ol

Kamu-Sen bahçesinde jüri üyeliğini Mehmet Coşkun, Yusuf Gün, Nesrin Esin, Nejdet Çerçi, Fadime Kutlular, Sebahat Bozkurt ve Teslime Bozkaya'nın yaptığı yarışmada batırığın temizliği, lezzeti ve aroması, renk ve kokusu, kıvamı, malzemenin niteliği, servis şekli, kullanılan kaplar dikkate alınarak bir değerlendirme yapıldı.

Yarışmada Hanife Toygar birinci, Saadet Akduman ikinci, Fatma Nur Çağıl üçüncü oldu. Birinci tam altın, ikinci yarım altın, üçüncü ise çeyrek altınla ödüllendirildi. Tüm yarışmacılara, jüri üyelerine ve batırık yapıp yarışmayı izleyen vatandaşlara ikram eden belediye personeline plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Kültür Haftası etkinliklerine katılıp batırık yarışmasında gösterilerini sunan yabancı halk oyunları gurupları da önce batırığın tadına baktılar sonra da yarışmaya katılan protokole ikram ettiler.

BATIRIK NASIL YAPILIR?

Kavrulup havanda dövülmüş fıstık ve susam, salça, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, bulgur ile derin bir kap içerisinde yumuşayıncaya kadar ovulur. Sonra üzerine su dökülerek ezilir ve sulandırılır.

İçine tuz, pul biber atılıp limon sıkılarak servis tabağına konur. Daha önce mevsimine göre başka bir kapta hazırlanan ince doğranmış salatalık, yeşil biber, yeşil soğan, marul, maydanoz, nane, patlıcan, lahana haşlaması üzerine ilave edilip servis yapılır.