BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silifke caddeleri inim inim inledi!

Silifke'de Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen motosiklet kulübü üyelerinin pahalı ve havalı motosikletleri vatandaşların ilgi odağı oldu.

Abone ol

Mersin Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl ilki Atakent Beldesinde gerçekleştirilen Mersin Motosiklet Şenliğine katılan bine yakın motosikletli grup ilçe merkezine gelerek Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Çelenk sunma töreninden önce Silifkeli vatandaşlar ilk defa gördükleri motosikletlere bakıp hatıra fotoğrafı çekmekle yetindiler.

Mersin Motosiklet Kulübü Başkanı Murat Sürücü, çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl ilk defa düzenledikleri şenliğe 650 motosikletle bin kişinin katıldığını kaydetti.

Şenliğe Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Ankara, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Antalya, Isparta ve Eskişehir motosiklet kulübü üyelerinin katıldığını ifade eden Sürücü, bugün sona erecek üç günlük şenlik kapsamında çeşitli sportif faaliyetlerin, tekne turlarının, motosikletlerle yavaş gitme yarışmasının düzenlendiğini belirtti.

Şenliği Akdeniz bölgesinde ilk defa düzenlediklerini, önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmeyi planladıklarını ve her yıl Mersin'in farklı bir bölgelerinde yapacaklarını vurgulayan Sürücü, şunları söyledi:
"Mersin son zamanlarda polise taş atan çocuklarla adını duyurmaya başladı. Bizde güzel Mersinimizin adını terörle değil festival, şenlik gibi etkinliklerle duyurmak amacıyla bu şenliği organize ettik. Ayrıca amacımız Mersin'in tarihi ve turistik yerlerini Türkiye'ye tanıtmayı hedefledik ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum."

Motosiklet şenliklerinin Türkiye genelinde Akdeniz bölgesine en yakın bin km. mesafedeki Marmaris'te yapıldığına dikkat çeken Sürücü, "Çukurova bölgesi Türkiye'nin en çok motosiklet kullanıcısının bulunduğu bir yer. Ancak bu tür bir şenlik düzenlenmediği için motosiklet tutkunlarının çoğu uzun yol nedeniyle Marmaris'e gidemiyordu.

Burada ilkini yaptığımız şenlikle de Akdeniz bölgesindeki ve diğer illerdeki motosiklet tutkunlarını bir araya getirip onların taşınmasını ve özlem gidermesini sağladık" dedi.

Silifke Belediye Başkan Vekili Hasan Mazlum Kirişçi ve Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu da yaptıkları konuşmalarında, böylesine güzel ve anlamlı bir şenliğe ev sahipliği yapmalarından dolayı onur duyduklarını söylediler.

Motosikletli grup ise çelenk sunma töreni ve konuşmaların ardından trafik polisleri eskortluğunda toplu bir şekilde ilçeden ayrılıp konakladıkları Atakent Beldesindeki kamp alanına döndüler.